Trump po příletu do Británie urazil londýnského primátora a stěžoval si, že se nemůže dívat na Fox News - ta televize nemá v Británii vysílací licenci

3. 6. 2019

čas čtení 4 minuty
 

Poté, co londýnský labouristický primátor odsoudil Donalda Trumpa jako "fašistu z dvacátého století", na něho Trump po příletu do Británie zaútočil:

Donald Trump: Sadiq Khan, který je podle všech zpráv nekompetentním primátorem Londýna, se jako hlupák zachoval "hnusně" (proč uvozovky? Primitivové dávají slova, která chtějí zdůraznit, do uvozovek - uvozovky se používají k označování citací, viz výše, nikoliv k zdůrazňování slov :)  pozn. red.) vůči navštěvujícímu prezidentu USA, k daleko nejdůležitějšímu spojenci Velké Británie. Je to zoufalá zkrachovaná existence, která by se měla zaměřit na zločinnost v Londýně a ne na mě.

Kahn (sic! londýnský premiér se jmenuje Sadiq Khan) mi velmi připomíná našeho velmi pitomého a nekompetentního primátora New Yorku, de Blasia, který také strašlivě selhal - ale je o půlku menší. Těším se, že budu velkým přítelem Spojeného království a těším se na svou návštěvu zde. Právě přistáváme!




Mluvčí Sadiqa Khana na to reagoval těmito slovy:


"Tohle je daleko vážnější než dětinské urážky, které by měly být pod úroveň prezidenta Spojených států. Sadiq představuje pokrokové hodnoty Londýna a naší země a varuje, že Donald Trump je nejnehoráznjším příkladem rostoucí ultrapravicové hrozby po celém světě, která ohrožuje základní hodnoty, jež definují naši liberální demokracii už více než sedmdesát let."

Komentátor deníku Guardian poukázal na to, že Trumpovy útoky na Sadiqa Khana londýnskému primátoru velmi pomohou pro znovuzvolení do primátorské funkce ve volbách londýnského primátora příští rok. Bude totiž stačit, když na předvolební billboardy nechá Sadiq Khan vytisknout Trumpovy útoky proti jeho osobě. Z průzkumu veřejného mínění provedeného minulý měsíc organizací YouGov vyplývá, že 63 procent Britů zastává názor, že Trump je špatný nebo otřesný prezident. V Londýně si to myslí 71 procent občanů a jen 9 procent Londýňanů zastává názor, že je Trump dobrý prezident. Jediná část Británie, kde je Trump ještě nepopulárnější než v Londýně je Skotsko - 72 procent Skotů zastává názor, že Trump je špatný nebo strašlivý prezident.

Po příjezdu do londýnské rezidence si Donald Trump - co jiného - jako blb hned pustil televizi.- Stěžoval si, že v Británii není dostupná televize Fox News (v důsledku své zaujatosti nedostala v Británii vysílací licenci. Ofcom regulační orgán pro rozhlasové a televizní vysílání, rozhodl, že některé pořady na Fox News porušují britské předpisy nestrannosti).  

Donald Trump: Právě jsem dorazil do Spojeného království. Jediným problémem je, že hlavním zdrojem zpráv z USA je tu CNN. Poté, co jsem se na to chvíli díval, jsem to vypnul. Všechno je to negativní a samé fake news, velmi špatné pro USA. Obrovský pokles sledovanosti. Proč s tím majitel @ATT nic neudělá? Jsem přesvědčen, že kdyby lidi přestaly (sic!)  používat @ATT a přestali si je předplácet, byli by nuceni udělat v CNN velké změny, stejně jim umírá sledovanost. Když se svět dívá na CNN, dostává falešný obraz USA. Smutné! 




0
Vytisknout
8528

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2019