Proč by právě Boris Johnson mohl nejspíše zastavit brexit

5. 6. 2019

čas čtení 1 minuta
Od té doby, co Theresa Mayová ustoupila intenzivnímu tlaku Konzervativní strany a podala svou rezignaci, mnoho lidí se ptá: "Je nejhorší premiérkou v živé paměti?" Po zhlédnutí seznamu potenciálních kandidátů na vedení konzervativců a vyslechnutí jejích návrhů to svádí dodat "zatím", napsala Sue Wilsonová.


Ačkoliv bych neřekla "Vrať se, Thereso, vše odpuštěno", mnoho Britů žijících ve Španělsku váhá, zda její následník náš osud ještě nezhorší.

Britové ve Španělsku jsou přirozeně znepokojeni, že nový premiér dále ohrozí naše občanská práva a zvýší pravděpodobnost brexitu bez dohody. Osobně bych přivítala rozhodného brexitéra. Čím extrémnější bude postoj nového premiéra k brexitu, tím menší podporu získá u parlamentu a veřejnosti. Vyplýtvá další čas na nová jednání o dohodě s EU, která je již hotova a snahu získat podporu ve Westminsteru. Čím extrémnější návrhy, tím širší rebelii lze očekávat od parlamentu i veřejnosti.

Neuronila jsem ani slzu kvůli Mayové a nebudu plakat pro jejího následovníka, který se možná stane nejkratší dobu úřadujícím premiérem moderní historie. Brexit je mrtev. Kolik dalších premiérů si to vyžádá, než Westminster akceptuje realitu?

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
10211

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2019