Trump orwellovsky tvrdí, že ho Angličané nadšeně vítali. Chová se v Londýně jako blázen.

5. 6. 2019

čas čtení 3 minuty
 

Donald Trump: Pořád mi říkali, že proti mě budou v Británii konat obrovské demonstrace, ve skutečnosti to bylo obráceně. Velké davy, které zkorumpovaná média nechtějí ukázat, se shromáždily na podporu USA a mě. Byly obrovské a nadšené, naproti tomu organizované protidemonstrace selhaly!

Když si kliknete na tento Trumpův tweet, zjistíte, že pod něj lidi dali desítky fotografií z velkých protitrumpovských demonstrací.


Komerční televize ITV vysílala ve středu ráno rozhovor Pierse Morgana s Trumpem. V něm Trump přiznal, že hovořil s princem Charlesem, který se silně angažuje v boji proti globálnímu oteplování. Trump řekl,  že ho Charles přesvědčoval o tom, že globální oteplování je reálné, asi 75 minut. Trump řekl: "Charlesovi opravdu jde o klimatické změny a já si myslím, že to je výborné. To, co opravdu chce a o co se opravdu vřele zajímá, je budoucnost. Chce zajistit, aby měly příští generace klima, které bude dobré klima, a ne katastrofa, a já souhlasím."

 
Trump ale odmítl návrh, že by v té věci měly Spojené státy cokoliv dělat. "Spojené státy mají nejčistší klima na světě. To vyplývá ze všech statistik. A stále se zlepšuje, protože já souhlasím, že chceme nejlepší vodu, nejčistší vody. Je křišťálově čistá, musí být křišťálově čistá průzračná. Čína, Indie, Rusko, mnoho dalších států, ty nemají velmi dobrý vzduch, velmi dobrou vodu, a pocit znečištění. Jestliže jedete do určitých měst, ani tam nemůžete dýchat, a teď se to zhoršuje."





Trump také tvrdil, že necharakterizoval vévodkyni ze Sussexu jako "zlou", přestože to má deník The Sun nahrané. Dodal ale: "To, co řekla, bylo hnusné, podle toho, co mi sdělili."

Trump také, jak se zdá začal ustupovat ohledně svého výroku, že Američani po brexitu zprivatizují Brity milované britské státní zdravotnictví (NHS). Když to v úterý řekl, vyvolalo to zuřivou reakci od mnoha britských politiků. Ustoupil také od své kritiky labouristického předáka Jeremyho Corbyna a připustil, že setkání s ním "je vždycky možné".

Celkový dojem: Trump prostě kecá blbosti, a když mu šokování poradci zjevně posléze řeknou, že je to nepřijatelné, jeho reakcí je buď lživě popřít, že to řekl, anebo od svých šokujících výroků částečně ustoupit. Nedá se mu důvěryhodně věřit ani slovo, je to blázen.

Zejména znepokojující je jeho otevřené lhaní, že ho v Británii vítaly na ulicích nadšené davy. Vzhledem k tomu, že situace byla naprosto opačná.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8322

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2019