Neuvěřitelné: Britské deník Daily Telegraph vydal antisemitský útok na George Sorose

8. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

Stoupenci brexitu se spojují s východoevropskými autoritáři a uchylují se k antisemitismu

Bývalý poradce britské premiérky Theresy Mayové Nick Timothy publikoval v deníku Daily Telegraph útočný článek proti miliardáři Georgi Sorosovi, jehož obvinil, že jako žid (!) se snaží "podvrátit brexit". Článek využívá argumentace z autoritářských a antisemitských režimů v Maďarsku, v Rusku a v Uzbekistánu. List píše o "ve stínu skrytém Georgi Sorosovi a jeho hanebné globalistické kabale" - to je tak otevřeně antisemitský tropos, že měl deník Telegraph k tomu na titulní stránce publikovat kresbu žida s dlouhým nosem z nacistického plátku Der Stürmer, píše Gary Dunion:




Útok na Sorose v deníku Daily Telegraph zneužívá nenávistné kampaně, vedené maďarskou vládou proti Sorosovi jako "důkazů" a argumentuje, že to, že Sorosova organizace Open Society Foundation byla vyhnána z Ruska a z Uzbekistánu, je důkazem, že je "nedemokratická". Cože? A zároveň článek používá otevřeného antisemitismu


"Je načase se probudit, píše Nigel Farage. Probudit k čemu? Že je Soros žid? Tak, jak budí maďarská vláda své občany? Vy, Nicku Timothy, i vy ostatní, byste se měli stydět," píše bývalý tiskový mluvčí Tonyho Blaira Alastair Campbell:




Nigel Farage: "Jsem rád, že konečně hovoříme o vlivu George Sorosu. Je načase se probudit."


0
Vytisknout
8890

Diskuse

Obsah vydání | 13. 2. 2018