Itálie: Vrátil se fašismus a paralyzuje politický systém

11. 2. 2018

čas čtení 1 minuta

Italské politické strany na pravici i na levici naléhají na občany, aby nehovořili o incidentu, při němž bylo postřeleno šest imigrantů. Obávají se, že rozhněvají stále silněji xenofobní italské voliče

Minulou sobotu 3. února se ozvaly výstřely z černého jedoucího auta Alfa Romeo v středoitalském městečku Macerata. O dva dny předtím byla nalezena zavražděná dívka Pamela Mastripietro. Usmrtil ji nigerijský prodejce narkotik Innocent Oseghale. Ten byl okamžitě zatčen za vraždu. 




Do imigrantů ze svého jedoucího automobilu střílel mladý muž Luca Traini. Střílel také na ústředí středolevicové Demokratické strany v městě Macerata. 

Proč mají italská média takový problém označit tento incident za fašisty inspirovaný teroristický útok? Morálním "tvůrcem" útoku byl Matteo Salvini, šéf Ligy severu, který už léta šíří v italské společnosti nenávist. Politikové v Itálii se ale dnes bojí nazvat tento teroristický útok teroristickým útokem. Postavit se na stranu imigrantů znamená přijít o hlasy voličů. 

Nenávist vůči cizincům v Itálii je důsledkem toxického koktejlu špatné politiky, neodpovědných informací a hospodářské krize. V Itálii byla nyní opuštěna veškerá témata a celá politická kampaň je zaměřena na nenávist vůči uprchlíkům.

Imigranti jsou považováni na prvotní důvod pro trvající hospodářskou krizi. Paradoxem je, že první masakr spáchal Ital PROTI cizincům.

Nikdo nevnímá, že imigrace není krize a že se dá relativně jednoduše zvládnout. Nikdo také nevnímá, že v Itálii radikálně klesá zločinnost. Pocity jsou důležitější než realita. 

Italští politikové nyní naléhají, aby nikdo o masakru spáchaném v Maceratě nehovořil. Bojí se voličů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9949

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2018