BBC jako Rádio Moskva: "Británie už nebude připoutána k mrtvole Evropské unie"

15. 2. 2018

čas čtení 4 minuty

Britští odpůrci brexitu ostře kritizují BBC za zbabělost

"75 procent mladých Britů ve věku 18-24 let hlasovalo pro setrvání Británie v EU. Takže je BBC skutečně 'vyvážená', když interviewuje jen jednoho dvacetiletého, který je pro brexit?"



"Libra poklesne o více než 15 procent, pokud Británie opustí EU bez dohody, varuje Mezinárodní měnový fond. Kdyby to bylo obráceně, byla by to v BBC hlav ní zpráva dne a moderátor Humphrys by byl nadšen."



Že nedošlo k dohodě o utvoření vlády v Severní Irsku se v BBC vůbec nedostalo ani do zpráv. Překvapující! Je to součást naší země, vite? Něco je opravdu špatného na prioritách redakční práce v BBC:





Premiérka se tento týden vydala do Belfastu a řekli jí tam její koaliční partneři z [fundamentalistické strany] DUP, aby šla kamsi. [Pozn. red.: Po prohraných volbách loni v červnu závisí Mayová pro přežití v parlamentě na fundamentalistické, netolerantní ultraprotestantské severoirské straně DUP, jejíž podporu si zajistila úplatkem 30 miliard Kč.] Takže DUP dále odmítáním vytvoření severoirské vlády marginalizuje tamější katolickou komunitu a podporuje londýnskou vládu, která ohrožuje mírovou dohodu o Severním Irsku z devadesátých let. Tohle měla být hlavní zpráva na BBC, ne Boris [a jeho probrexitový projev.]



Chováte se neuvěřitelně samolibě, Nicku Robinsone [to je hlavní politický komentátor BBC]. Země je v krizi, je nebezpečně chudá, polarizovaná, roztříštěná a populistická. A vy chcete rozhazovat girlandy! To obávám se není dnešní situace. A podle názoru mnoha z nás jste vy, BBC, porodní bábou farageismu:




BBC je jen hlásnou troubou pro vládu a pro tisková prohlášení Nigela Farageho. Obrovské množství vysílacího času bylo věnováno nekritickým informacím o probrexitovém projevu Borise Johnsona  a vůbec jste neinformovali o krizi v Severním Irsku, to jsou jen poslední příklady. 



BBC píše: "Británie už nebude připoutána k mrtvole EU"!  Odkdy je EU mrtvola? BBC likviduje veřejnou debatu. Kéž bych byl taková mrtvola jako EU. Ostudná novinářská práce



0
Vytisknout
7066

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2018