Britové demonstrovali na podporu imigrantů a uprchlíků

18. 2. 2018

čas čtení 2 minuty



"Všude, kamkoliv zajdete, třeba do nemocnic, většina lidí - jsou to cizinci. A to se nám jako nelíbí? Jak se vám mohou nelíbit lidi, kteří pro tuto zemi pracují, kteří tuto zemi buduji?"

Tisíce lidí demonstrovaly v Británii na podporu imigrantů.

Transparenty: "SOLIDARITU S UPRCHLÍKY! STOJÍME BOK PO BOKU S UPRCHLÍKY!"

Skandování: Podporujte imigranty! Podporujte imigranty!

JSME HRDÍ NA SVÉ IMIGRANTSKÉ SPOLUPRACOVNÍKY V BRITSKÉM ZDRAVOTNICTVÍ

"Velmi silně přispívají naší ekonomice, naší kultuře, našemu způsobu života. Přijměte, že ti lidé tady zůstanou a tak to má být."

"Uznáváme, že v této zemi existují vážné sociální problémy. Jsou tu problémy s bytovým fondem, se stagnujícími mzdami. My absolutně odmítáme, že by z toho měli být obviňováni migranti. Myslíme, že je tu dnes tendence dělat z migrantů obětní beránky a obviňovat je ze všech našich sociálních problémů. A představovat si, že kdyby tu migranti nebyli, tyto problémy by neexistovaly, nebo by se dokonce zlepšily."

"POTŘEBA OCHRANY NENÍ HROZBOU!"

Mnoho migrantů upozorňuje, že po hlasování pro brexit v červnu 2016 xenofobie v Británii zesílila.

Polák: "Několikrát jsem se stal terčem útoků kvůli svému přízvuku, několikrát mi bylo řečeno, že se mám vrátit domů. To se mi dřív nikdy nedělo a žiju tady 17 let."

Žena z Karibiku: Děje se to léta, například lidem z Karibiku. Ti sem přišli a usilovně pracovali, jako blázni, a co za to dostali? Urážky."

"Začali jsme tu něco reflektovat a také vyslat signál médiím a vládě, že nesmějí migranty falešně obviňovat. My společnosti přispíváme."

0
Vytisknout
7777

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2018