Štěpán Kotrba zaútočil na sjezdu ČSSD pepřovým sprejem na bezdomovce

18. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

Někdejší spolupracovník Britských listů (do roku 2014) Štěpán Kotrba zaútočil na dnešním sjezdu ČSSD "ze vzdálenosti pěti centimetrů" pepřovým sprejem na bezdomovce, kteří "ho požádali o dvacet korun". Od incidentu - i od samotného Štěpána Kotrby - se důrazně distancujeme. Upozorňujeme, že fyzické útoky na spoluobčany jsou i v České republice trestným činem a očekáváme, že budou jednat orgány v trestním řízení.


Redakce Britských listů



Apolena Rychlíková k tomu dodává:


Spolu s Ivana Svobodová jsme stály od toho incidentu pár metrů. Bylo to naprosto brutální. Kotrba tu je akreditovaný za Český rozhlas, doufám, že vedení vyvodí důsledky. To jsem snad nikdy neviděla, takovou brutalitu, stříkat lidem pepřák do obličeje, co to má bejt???

Velký dík Ivana Svobodová. Zachovala se skvěle a Štěpán Kotrba, který před chvílí napadl dva bezdomovce pepřovým sprejem poté, co ho žádali o peníze, musel opustit sjezd ČSSD. Tak je to správně. Stály jsme pár metrů od toho incidentu a nevím, jestli jsem kdy na někoho tak řvala, jako jsem řvala na Kotrbu. Až vám bude tvrdit jak ho ti bezdomovci napadli, nevěřte mu. Neudělali nic. Lže.



"Vytáhl pepřový sprej a z přibližně deseti centimetrů jím panu Veselému a jeho kolegovi vystříkal oči. Pořádně, nadvakrát. Když Martin Veselý zaúpěl a padl na zem, sehnul se Kotrba a ležícímu muži stříkal do očí dál."

0
Vytisknout
11564

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2018