V USA došlo znovu ve vraždění ve škole

15. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

 


17 osob bylo zavražděno ve střední škole Marjory Stoneman Douglasové v městě Parkland na Floridě. Zastřelil je devatenáctiletý Nikolas Cruz, který byl vyloučen z disciplinárních důvodů. Policie našla "velmi znepokojující materiál" na jeho účtech na sociálních sítích. 

Sedm týdnů do Nového roku jde o osmou střelbu v amerických školách, která způsobila zranění či smrt. Střílel bývalý student.

Takto to dopadne v ČR, až tam prosadí zastánci střelných zbraní jejich všeobecné rozšíření.

Statistiky zranění a úmrtí střelnými zbraněmi v USA pro rok 2018!!

6572 incidentů, 1826 lidí usmrceno, 3142 zraněno...


K tomu poznamenává Andrew Stroehlein z Human Rights Watch:

Americké děti jsou masakrovány opakovaně, a američtí politikové jsou naprosto spokojeni a dopouštějí, aby k tomu docházelo stále znovu, protože jim ozbrojení extremisté nařizují, co o tom mají říkat, a platí jim za to, že to říkají. Peníze, které dostávají, jsou důležitější než životy dětí.

V každé jiné zemi než v Americe byl slova "střílení ve škole" zastavila hodiny a politikové by museli jednat na ochranu dětí. V Americe to je, "no jo, tak další vražedná středa" a politikové si zkontrolují svá bankovní konta, zda už dostali poslední platbu od NRA, National Rifle Association, Národní asociace pro střelné zbraně.



"Naštěstí, zbraně lidi nezabíjejí."



 

USA
1
Vytisknout
8649

Diskuse

Obsah vydání | 16. 2. 2018