Jak je sakra možný, že mi lidi v roce 2018 píšou, že mám jít do plynu?

9. 2. 2018

čas čtení 4 minuty

Už asi po třetí za posledních několik hodin čtu názor, že se mají obnovit koncentrační tábory. Zcela nepřekvapivě byl jeden z nich na facebookovém profilu Tomia Okamury. A už několik desítek hodin přemýšlím, zda k tomu vlastně můžu něco říct, protože jsem se dostal do stadia, kdy se bojím cokoliv říct, protože jakmile něco řeknu, začnou mi chodit nenávistné rasistické maily a vzkazy, které mě znechucují tak, že jsem přestal i blogovat na blogu, který sám vedu, píše Patrik Banga na facebooku.

Přijde mi úplně šílené, že v roce 2018 si můžu na českém prostředí přečíst, že je třeba obnovit koncentráky. Přijde mi šílené, že si někdo vůbec může dovolit zpochybnit romský holocaust a tvrdit, že se vlastně nestal. Neznám nikoho z Romů, kdo by neměl někoho v koncentračním táboře a neznám nikoho, kdo by tím nebyl nějak poznamenaný.

 

Já například nepoznal svého dědu. A nepoznal jsem ani babičku. Přišel jsem o ty momenty, kdy si prarodiče hrají s dětmi. Můj děda mě nemohl brát na čundry, nebo mě učit hrát na housle. A nemohl proto, že umřel na následky týrání v koncentráku. A teď někdo přijde a začne vyprávět, že koncentrák vlastně nebyl koncentrákem a že lidi tam byli proto, že se jim nechtělo pracovat. To je stejné, jako kdybych si dovolil tvrdit, že Češi v odboji si za svou smrt mohli sami. Kdyby tohle totiž někdo řekl, tak skončí zcela po právu v báni. Nebo s monoklem.

Když se to řekne o Romech, tak se začne psát, že se mají obnovit koncentráky. A fakt přemýšlím nad tím, jak se tohle v civilizované společnosti může stát. Čím to je? Je to sakra tím, že jeden z představitelů nejsilnějších politických tady zcela bezostyšně lže a protože to dělá on, mají ostatní pocit, že to můžou dělat taky?

Jak je sakra možný, že mi lidi v roce 2018 píšou, že mám jít do plynu?

Jak je sakra možný, že ať dělám co dělám, nikdy se tady nestanu plnohodnotným občanem? Co mám už sakra udělat proto, abych nemusel celej život koukat na to, jak mě někdo škatulkuje?

Vystudoval jsem na soukromé škole, za svoje peníze, celej život pracuju, nikdy jsem od státu nic nebral a odvedl jsem tak nehorázný pálky, že jsem si předplatil důchod, kterýho se stejně nedožiju. Onemocněl jsem a nikdy jsem nešel marodit. I při chemoterapiích (stejně jako zrovna teď) jsem chodil do práce a odváděl ze své práce peníze státu. A i po tom všem mě tady bude škatulkovat člověk, co je schopnej nehorázně lhát do médií a ještě si na tom budovat kariéru. Tak co je sakra špatně?

Já do prdele čekám už dvacet let na to, až nějakej představitel Česka přijde a řekne pravdu o omluví se za to, co se dělo v Letech. Proč sakra už někdo na rovinu neřekne, že to byli místní četníci a nikoliv jen Němci, kdo měl na svědomí romskou krev?

Aby bylo jasno. Romáky tady skoro vyvraždili. Moji prarodiče museli utíkat do lesů a když to nedokázali, skončili v koncentráku nebo mrtví. A kdykoliv čtu nějakýho rasistickýho kreténa tak lituju toho, že nejsme v Německu, kde by za tyhle sračky dostal deset let natvrdo.

Ale tady jsme v Česku. Stalo se standardem, že po ránu čtu, že mám jít do plynu, nebo do Indie v tom lepším případě. Stalo se standardem, že když se nám podaří dostat před soud člověka, který vyhrožoval desítkám dalších lidí a dokonce si objednal vraždu, musíme čelit dalším a dalším nadávkám a výhrůžkám. A já už si na to normálně zvykl. A to je fakt lidská tragédie. Slušnost se vytratila. Místo toho vládne lež a nenávist. A z toho se mi fakt chce zvracet.

Howgh.


Pozn. JČ: Tato situace v ČR může existovat, protože zcela selhává policie i soudnictví, které trestně nestíhají pachatele verbálních trestných činů, přestože tresty jsou přesně definovány v trestním zákoníku ČR. Jakmile stát nehájí základní civilizační hodnoty, dochází rychle k jeho rozkladu. Proč občané ČR ve vlastním zájmu nevyžadují stíhání těchto trestných činů?

1
Vytisknout
16909

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2018