Kde píše Ježíš v bibli "Zabíjejte uprchlíky", pane Zdechovský (KDU-ČSL)?

26. 10. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

 

Tomáši Zdechovskému, europoslanci z KDU-ČSL, se podařilo se pěkně zdiskreditovat na globální scéně v potyčce na Twitteru s  mediálním ředitelem lidskoprávní organizace Human Rights Watch Andrewem Stroehleinem, jehož sleduje více než 90 000 osob, většinou globálně významných novinářů. Stroehlein byl několikrát charakterizován jako jeden z nejvýznamnějších globálních komentátorů a analytiků na Twitteru. (JČ)


Překlad níže uvedených tweetů:

Andrew Stroehlein: Další celonárodní stranou v klubu EPP (evropských lidovců), která se spojila s autoritářskými stranami, které jásaly v Evropském parlamentě po hlasování, aby lidé umírali ve Středozemním moři, byla KDU-ČSL Tomáše Zdechovského - čeští "křesťané"...

Představitelé evropských autoritářských stran doslova jásali, když bylo schváleno hlasováním, aby lidi umírali ve Středozemním moři. Jestliže není vaší největší prioritou lidský život, co jí je?

Kdyby mi někdo mohl připomenout, kde je v bibli přesně ten verš, v němž Ježíš říká "Zabíjejte uprchlíky", to by mi hodně pomohlo, děkuji.

Česká politická strana KDU-ČSL předstírá, že je názorově katolická, ale tím, že hlasuje pro smrt - za potlesku ultrapravice - ignorují samotného papeže, který během mše ve Světový den pro migranty a uprchlíky řekl toto:

Hlas Ameriky: VATIKÁN. Papež František v neděli ostře kritizoval "kulturu pohodlnosti", která vede k nezájmu tváří v tvář globální migraci a uprchlické krizi.

"Nemůžeme projevovat nezájem o tragédii starých i nových forem chudoby, o zoufalou izolaci, pohrdání a diskriminaci, kterou zažívají ti, kteří nepatří do 'naší skupiny'," řekl František. "Nemůžeme zůstávat necitliví, naše srdce mrtvá, tváří v tváři vůči zoufalstí tolika nevinných lidí. Musíme plakat. Musíme reagovat."


Zdechovský nám píše: "Ale tak jsem nehlasoval jenom já! Spojili jsme se všichni dohromady a hlasovali jsme spolu s extremisty za více umírání!" To není moc dobrá obhajoba.

Já vím, že dohodnutým postojem evropského klubu lidovců bylo hlasovat pro smrt. A já kritizuju vás a KDU-ČSL a všechny strany v evropském klubu lidovců, kteří pro tohle hlasovali.

Zdechovský na to reagoval zveřejněním odkazu na oficiální výmluvu EPP, proč takto ten poslanecký klub hlasoval. 

Andrew Stroehlein:
Četl jsem to. Jsou to nesmysly.

Faktem je, vy jste hlasovali pro smrt. Nenávistná ultrapravice doslova jásala, když jste se k ní přidali.

Měl byste se stydět. Jste vůbec schopen takovou emoci cítit, nebo jste už přišl o kontakt se svou lidskostí, když tak nadšeně usilujete o podporu extremistů?


 




0
Vytisknout
11103

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2019