Rozhovor Britských listů 269. Koronavirus: Jak se zbavit strachu ze smrti

1. 4. 2020

čas čtení 1 minuta



(For English, scroll down)

Muhamed Duraković pochází z bosenského městečka Srebrenica, kde v roce 1992 pomalu začala genocida  místního obyvatelstva. (Vyvrcholila r. 1995.) Začalo to doslova přes noc. Mladý Muhamed byl středoškolák a chodil normálně do školy. Z jeho třídy, v níž bylo 24 žáků, přežili jen tři. Čelíme li - jako dnes - možnosti náhlé smrti, co dělat, aby se člověk zbavil strachu? O tom s panem Durakovičem hovoří Jan Čulík.  Rozhovor se vysílá na Regionální televizi, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od středy 15. dubna 2020.

How to get rid of the fear of death

Mr. Muhamed Duraković comes from the Bosnian town of Srebrenica, which experienced the beginnings of genocide in 1992. The killing started literally overnight.  (It culminated in 1995.) Young Muhamed was a secondary school pupil, he went to school. Of his class, which consisted of 24 students, only three survived. When we feel - like today - the possibility of imminent death, what should we do to free ourselves of fear? Jan Čulík discusses this issue with Muhamed Duraković in this Britské listy Interview, which is broadcast on the Czech cable TV station Regionalnitelevize.cz from Wednesday 15th April 2020.


Všechny Rozhovory Britských listů jsou nyní k dispozici ke stažení v audiu jako podcasty, k poslechu na vašem mobilu kdekoli. Informace ZDE

1
Vytisknout
13698

Diskuse

Obsah vydání | 5. 5. 2020