Izraelská policie střelila devítiletého chlapce do tváře. Petříček tento režim mezinárodně podporuje

17. 2. 2020

čas čtení 1 minuta

Malek Issa, devítiletý chlapec, šel v sobotu domů ve čtvrti Issaqiya ve východním Jeruzalémě. Izraelská policie ho střelila do tváře kulkou opatřenou houbovou špicí.

Chlapec má vážná zranění obličeje. V sobotu v noci byl operován. Lékaři konstatovali, že zřejmě přijde o jedno oko a možná i o druhé. Není vyloučeno, že utrpěl poškození mozku.  Otec devítiletého chlapce sdělil, že před střelbou nedošlo k žádným násilným protestům ani k házení kamení.

"Proměnil jsem svůj dům ve vězení pro děti, kvůli problémům ve vesnici," řekl otec. "Bojím se o ně, nepouštím je ven a nesmějí ani sami otevírat dveře. Ale ať se je snažíte ochraňovat, jak nejvíc můžete, ono to nepomáhá."

Otec řekl, že se jeho syn vracel ze školy s mladšími sestrami. "Zatelefonoval mamince, ať je přijede vyzvednou, ale ta mu řekla, že je hezky a že mohou jít pěšky. Na křižovatce, kde odbočili z hlavní ulice, se policie snažila kohosi zatknout a shromáždila se tam řada lidí. Policie viděla hodně lidí a začala střílet. Chlapce střelili mezi oči."  Zdroj  ZDE


0
Vytisknout
6826

Diskuse

Obsah vydání | 20. 2. 2020