Neuvěřitelné: Theresa Mayová znovu odložila hlasování o její smlouvě pro brexit

24. 2. 2019

čas čtení 2 minuty

 



Ve středu 27. února se mělo v Dolní sněmovně hlasovat o "pozměněné" smlouvě Theresy Mayové pro brexit. (Ve skutečnosti k žádným změnám nedochází.) Nyní Theresa Mayová oznámila, že - neuvěřitelně - odkládá toto hlasování až na 12. března, tedy pouhých 17 dní před brexitem.

Jak na to budou reagovat poslanci v Dolní sněmovně a ministři v její vládě, je otázka.

A.C. Grayling: Je něco tvrdě patologického na monománii Mayové ohledně brexitu. Tváří v tváří jeho protizákonnosti a hluboce protidemokratické podstatě i tomu, že většina Britů je proti brexitu...
Yvette Cooper, labouristická poslankyně: Stále chaos. Stále žádný pokrok. Nic se nezměnilo. Stále se blížíme chaotickému vypadnutí z EU bez dohody. Tohle je neuvěřitelně neodpovědné, když jde o ceny potravin, pracovní příležitosti v průmyslu, zásoby léků i bezpečnost. Je o to důležitější podpořit tento týden náš návrh na odložení brexitu.


Robert Peston argumentuje, že Mayová se těmito odklady snaží přimět brexitářské fundamentalisty, aby její dohodu na poslední chvíli přijali. Druhou alternativou by totiž bylo nové referendum a odmítnutí brexitu.

Rektor Glasgow University Anton Muscatelli: Pořád to odkládá, ale rychle jí dochází čas. Vláda se asi bojí navrhovaného dodatku poslankyně Cooperové (o odložení brexitu). Nemyslím, že parlament 12. března schválí existující dohodu.




0
Vytisknout
6946

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2019