Tři konzervativní poslankyně odešly ze své strany. Obvinily ji, že přešla k ultrapravici

20. 2. 2019

čas čtení 1 minuta



Poté, co tento týden odešlo z Corbynovy Labouristické strany osm poslanců a obvinilo ho i stranu z antisemitismu a z toho, že řeší brexit, jako když pejsek a kočička vařili dort, se stejným obviněním nyní odešly z Konzervativní strany tři poslankyně a připojily se k nově vytvořené centristické skupině Nezávislých poslanců. Obvinily Konzervatiní stranu, že ji sežrala ultrapravice a že se stala stranou podobnou ultrapravicové straně UKIP, tedy BlueKIP (modrá je tradičně symbolem britských konzervativců).

Poslankyně zdrcujícím způsobem zkritizovaly Theresu Mayovou za chaotický způsob, jímž "řeší" brexit. Jejich rebelie snižuje už tak minimální parlamentní většinu Mayové na osm poslanců (včetně podpory deseti poslanců ultrapravicové severoirské fundamentalistické strany DUP - tedy konzervativci sami v parlamentě žádnou většinu nemají). V Dolní sněmovně se šíří zprávy, že z obou hlavních politických stran odejdou ještě další poslanci.

Theresa Mayová ve středu odpoledne znovu "jedná" v Bruselu o své dohodě.

V důsledku konfliktu mezi Španělskem a Británií ohledně Gibraltaru je nyní pravděpodobné, že Britové budou pro cestu do Evropy muset žádat o vízum a platit za něj 60 euro. 

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

 

 

 

0
Vytisknout
7663

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2019