Bývalý Trumpův poradce předvolán k soudu kvůli možnému vyhrožování soudkyni

20. 2. 2019

čas čtení 1 minuta
Federální soudkyně v úterý nařídila Rogeru Stoneovi dostavit se k soudu kvůli zvážení, zda nezrušit jeho kauci. Dlouholetý Trumpův poradce na Instagramu publikoval fotografii soudkyně s nitkovým křížem zaměřovače, informuje Michael Balsamo.


Okresní soudkyně Amy Bermanová Jacksonová prohlásila, že se Stone musí dostavit a prokázat, proč by neměla upravit nebo zrušit jeho kauci, případně nařídit neveřejné projednávání kauzy.

V pondělí Stone publikoval fotografii Jacksonové se zaměřovacím křížem u hlavy. Později Stone a jeho zástupce uznali, že publikace upravené fotografie byla nesprávná.

Stone tvrdí, že fotografie byla "dezinterpretována" a že šlo o "náhodnou fotografii převzatou z internetu". Odmítl, že by se snažil soudkyni vyhrožovat.

Politický operativec na špinavou práci tvrdí, že je nevinný ve věci obvinění ze lhaní Kongresu, ovlivňování svědků a rušení kongresového vyšetřování možné koordinace mezi Ruskem a Trumpem v roce 2016.

Obvinění vycházejí z rozhovorů v roce 2016 týkajících se WikiLeaks.

Stone byl zatčen v lednu a jde o šestého Trumpova spolupracovníka nebo poradce obviněného zvláštním vyšetřovatelem Robertem Muellerem. Nyní je na svobodě po zaplacení kauce 250 000 dolarů.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6116

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2019