Odstrašující příklad: EU nebyla pro Británii problém, dokud jej David Cameron uměle nevytvořil

25. 2. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

V Čapkově a Haasově filmu Bílá nemoc je sekvence, v níž hovoří dr. Galén se svým protějškem, lékařem z oné "malé evropské země", s nímž se seznámil na bojišti první světové války, když společně obvázali raněné vojáky z obou bojujících stran. Lékař z oné "malé evropské země" se Galéna ptá: "To jsou ve vaší zemi všichni tolik pro válku?" Galén odpovídá, "Nejsou, jsou úplně normální jako všude jinde, jenže jsou připravováni na válku státní propagandou a sdělovacími prostředky."  (Cituju po paměti.)

Čapek byl věštec. Varoval opakovaně nejen před divokou a tupou krutostí davu, ale i před neodpovědnými sdělovacími prostředky, které dokáží vytvořit neexistující problém a zavést lidi do slepé uličky a do katastrofy.

Přesně to se stalo v České republice, když tam média vytvořila v drtivé většině obyvatelstva neexistující problém s uprchlíky a vykonstruovala nesmyslnou, zuřivou nenávist vůči muslimům. Stejně tak, jak vyvolával český tisk od konce třicátých let iracionální nenávist vůči židům.

Přesně totéž se stalo v Británii. Než vytvořil David Cameron v Británii neexistující problém s Evropskou unií, EU byla dlouhá léta "problémem"  jen pro 6 procent britského obyvatelstva!!

Když vám média a politikové systematicky lžou, většina národa ty lži přijme a začne podle nich jednat. Bohužel.

Nikdo neměl v Británii problém s EU, dokud ho nevytvořil Cameron:


0
Vytisknout
8843

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2019