Mezitím v Absurdistánu 139:

Smíte požadovat zavraždění spoluobčanů, pokud je to v bibli. Homosexuálové jsou marxisté a ten je totožný s hitlerovským nacismem

4. 8. 2020 / Tomasz Oryński

čas čtení 12 minut
Takže to je to konečné rozhodnutí. Polské prezidentské volby byly prý platné. Ano, protestovalo sice asi 20 000 lidí, ale "soudci", jmenovaní stranou Právo a spravedlnost tyto stížnosti hromadně odmítli. Například 4086 stížností na zaujatost státní televize proti Trzaskowskému bylo odmítnuto z formálních důvodů. Prý nedokázali pisatelé stížností vysvětlit, jak  zaujatost televize TVP mohla nějak volby ovlivnit. Kdyby jen soudci naslouchali dnešnímu de facto řediteli TVP (jeho postavení je formálně nyní nejasné, ale všichni vědí, že právě on tam rozdává karty), Jacku Kurskému, který přiznal ve rozhovoru pro jeden provládní týdeník: "Kdyby nebylo TVP, Trzaskowski by nad Dudou drtivou většinou zvítězil..." 

 

Také dochází k novému vývoji ohledně letecké havárie ve Smolensku. Ne, nestalo se to: komise Antoniho Macierewicze nevydala konečně svou zprávu. Údajně je ta zpráva hotová, ale členové komise si ji ještě nepřečetli (kdo ji tedy vlastně napsal?) Pravda ovšem je, že členové komise vydělávají slušné peníze tím, že si hrají na experty, tak tu věc zrovna rychle neukončí (příprava této zprávy už stála daňové poplatníky miliony a její výdaje jsou naprosto mimo kontrolu kohokoliv). Avšak Macierewicz nám poskytl šokuící informaci: Prý v letadle došlo k explozi. Dokazují to vzorky. Nejenže v letdle bylo TNT, ale také RDX: výbušnina populární u levicových teroristů!

A to zní opravdu pravděpodobně. Ti levicoví teroristé se nezastaví opravdu před ničím. Zaútočili i na Ježíše Krista! Před několika dny byly nejdůležitější památníky a sochy ve Varšavě ozdobeny duhovými vlajkami LGBT. Týkalo se to i sochy Ježíše nesoucího kříž, o čemž bylo rozhodnuto, že je to svatokrádež a už bylo zahájeno trestní stíhání. Aktivisté zanechali na místě zprávu, že "pokud bude vlajka LGBT považována za urážlivou, budeme vás provokovat!" Zdá se, že se budou muset připravit na dlouhou cestu.

Aktualizace:  Dva aktivisté, kteří vyvěsili ve Varšavě na sochy a památníky vlajku LGBT, byli zatčeni policií. Prokurátoři je vyšetřují za "zločiny" urážky památníků a urážky náboženských citů. Zatčení mohou být odsouzeni k vězeňským trestům.




Zatím je to ředitelka jedné pobočky firmy Ikea, která  propustila homofobního zaměstnance požadujícího, aby byli homosexuálové zabíjeni, která má potíže. Byla obžalována z náboženské diskriminace a hrozí jí proto dva roky ve vězení, protože ten nenávistník založil své názory na bibli. A ukazuje se, že nemůžete říct, že někteří lidé by měli být usmrceni, pokud neřeknete "někteří lidé by měli být usmrceni, protože to praví bible". Pak jste v pořádku a můžete podat žalobu na náboženskou diskriminaci, pokud se to někomu nebude líbit.

Jiní lidé, kteří by se mohli dostat do potíží, jsou politikové z levicové strany Razem. Jejich kancelář byla na trase nacionalistické demonstrace oslavující Varšavské povstání, tak venku vystavili transparenty. Na jednom bylo napsáno "Feminismus, ne fašismus". Na jiném "Postavte se proti fašismu". Zdá se, že nacionalistům oslavujícím boj proti fašismu se nelíbí postoj proti fašismu, protože sprostě nadávali a na kanceláře strany Razem házeli lahvemi. Policie reagovala rychle - dostavila se k dveřím kanceláře firmy Razem a dožadovala se vstupu. Policisté se vyjádřili, že stran Razem "blokovala legální demonstraci" a chtěli všechny přítomné zatknout. Naštěstí byl mezi přítomnými jeden poslanec, který chtěl vědět, na jakém právním základě to činí, a tak ustoupili...

Mezitím byl dole reportér z Oko.pressu - nezávislého serveru známého svou kritikou strany Právo a spravedlnost a radikální pravice - byl podroben fyzickému násilí.  

Bylo to zaznamenáno v živém přenosu:



Mezitím jiný novinář - tentokráte z televizní stanice kněze Rydzyka, podporující stranu Právo a spravedlnost, byl aktivní na jiné frontě - vyrval vlajku LGBT z rukou protidemonstrantů  za souhlasu davu a novinářů z dalšího nacionalistického tisku. Objevil se videozáznam, na němž se demonstranti snaží tu vlajku LGBT podpálit a pak útočí na ženu, která se jim tu vlajku snaží zpět vzít, ale  není jasné, jestli nešlo o nějaký jiný incident.

Strana Právo a spravedlnost toho dělá hodně, aby nalévala olej do tohoto ohně. Právě jak tohle píšu, Przemysław Czarnek, poslanec za stranu Právo a spravedlnost (a profesor práva na katolické univerzitě v Lublinu) řekl v rozhlase Radio Maryja, že "není divu, ideologie LGBT vyrůstá z neomarxismu (a ten z marxismu) vyrůstá ze stejných kořenů jako Hitlerův německý národní socialismus, který nese odpovědnost za veškeré zlo druhé světové války, zničení Varšavy a vraždění povstalců. Kořeny jsou stejné. A levice nevidí, že je to úplně totéž." Vysvětlil posluchačům, jak špatné je to na západě. "Tam je válka za latinskou civilizaci už prohrána, nebo se prohrává. My jsme ještě v té etapě, kdy můžeme zastavit tento pochod zla, protože je to nejčistští zlo." Zdá se, že pan profesor má pravdu. Západ je už ztracen. Podle nedávného rozhodnutí Evropské unie města, která o sobě v Polsku prohlásila, že jsou LGBT free zónami, přišla o část svého financování, protože rovnost a nediskriminace jsou základními hodnotami EU. Ministr spravedlnosti Ziobro samozřejmě zuří,  že z Bruselu přichází taková úpornost a taková diskriminace.

Mezitím ti, kdo se účastnili varšavského povstání, zjevně také potřebují intenzivní školení od pana profesora Czarneka, protože se tito veteráni veřejně postavili proti nenávisti vůči LGBT. "Bojovali jsme za Polsko svobodné od nenávisti, kde si jsou všichni rovni, kde každý může zastávat svůj názor a nedochází k pohrdání druhými,"  zdůraznili tito odvážní staří lidé. "My si to pamatujeme: Nejprve to byl růžový trojúhelník, pak židovská hvězda a pak jsme byli na řadě my. Ten druhý fašismus stál miliony životů a teď, jestliže říkáme, že lidé LGBT nejsou lidmi, otevíráme stejně děsivou perspektivu":

Ach, ty hloupé staré ženské. Cožpak nevědí, že LGBT a nacismus, že to je totéž?

Nyní ale polská vláda pro nás zorganizovala jiné okupační síly. Z dohody uzavřené s Američany vyplývá, do jaké míry už Polsko "není na kolenou" pod vládou strany Právo a spravedlnost: Američané dostanou některé důležité polské vojenské základny, které se stanou americkým územím, na americké vojáky se nebudou vztahovat polské zákony ani v civilních či trestních věcech, a polská vláda za tyto výsady bude Spojeným státům platit obrovské peníze. Avšak prezident Duda měl možnost si před volbami udělat s Trumpem selfie, tak to zjevně stálo za to.

Avšak jestliže si myslíte, že polská vláda leze Američanům kamsi pouze tímto způsobem, mýlíte se. Stále více podrobností nyní vychází najevo o historickém mostě v Plichowicích u Jelení Góry (mladší čtenáři jej možná znají z počítačové hry "Zmizení Ethana Cartera") Ten most má hrát čelnou roli v novém filmu Mission Impossible tím, že před kamerou bude vyhozen do povětří (psali jsme o tom ZDE ). Polská vláda to konečně přestala popírat. Zjevně "ne všechno staré je historická památka, zejména, pokud to není v nejlepším stavu a už se to nepoužívá."  Jsem opravdu rád, že polská vláda nespravuje egyptské pyramidy nebo Stonehenge...

Nicméně se zdá, že vláda lže. Most sám, i když by potřeboval nový nátěr, je v dobrém stavu - ještě před několika lety přes něj pravidelně jezdil vlak, ten tam přestal jezdit jen kvůli špatnému stavu železničního svršku. To se ale může změnit, protože se ukazuje, že někdo záměrně ten most v poslední době ničí.  Komunální správa se snaží tu železniční trať získat a opravit a vrátit na ni vlaky, protože je to důležité nejen pro místní obyvatele, ale i pro turistiku.

Mezitím informace poskytnuté ministrem kultury jsou nepravdivé: nejenže Američané po výbuchu most nebudou znovu stavět (proč by to dělali, kdyby zamýšleli postavit nějaký most, bylo by přece daleko levnější postavit maketu a tu vyhodit do povětří, než vyhazovat do povětří tento historický most a pak na jeho místě stavět řádný nový most), ale vláda jim za to zaplatí: Polský filmový institut už poskytl 5,5 milionu zlotých (33 milionů Kč) na výrobu nového filmu Toma Cruise... Takže znovu Polsko je ochotno zaplatit Američanům za potěšení zničit část polského historického dědictví... Ministr tvrdí, že je to na podporu turistiky, ale jaksi nechápu, jak tím do Polska přiláká turisty: "Hele, vzpomínáte na ten krásný most z toho filmu? Navzdory zápletce toho filmu, ten most nestál ve Švýcarsku, byl v Polsku, pojďte se podívat na místo, kde ten most býval, než jsme ho vyhodili do povětří!"

Avšak alespoň to dlouho očekávané polské elektrické auto, jichž má v roce 2025 jezdit po polských silnicích milion, (jak strana PiS slibovala před pěti lety) je už tady! Skutečně?

Vzpomínáte na soutěž designu pro karosérii takového automobilu, které jsem se posmíval v třicátém pokračování tohoto seriálu? Zdá se, že vláda si konečně vybrala ten projekt, který půjde do výroby. A vítězem je... Někdo, kdo se té soutěže vůbec neúčastnil: italské studio Torino Design. Samozřejmě, to co oni navrhli, je daleko lepší, než některé soutěžící modely (pamatujete na tohle?) a youtuberovi, kterého pozvali, aby o tom natočil nadšený film, se to také líbí.



Ten se soustřeďuje ale hlavně na to, jak to auto vypadá. Protože protože kromě jména (Izera, podle řeky na polsko-české hrnici mezi městy Jelenia Góra a Liberec) není ještě nic známo. Oba modely prezentované vládou jsou jen zjednodušené prototypy - jen jeden z nich jezdí, a to jen proto, že do něho vhodili pár náhodných součástek.

Vláda tvrdí, že má dvě firmy, které jsou ochotny vytvořit "platformu" (tedy, všechno, co je v elektromobilu důležité) a z technických údajů, které zveřejnila, vyplývá, že buď nám prostě dávají průměrná čísla, protože nemají tušení o ničem, anebo (když si uvědomíme, jak rychle jde technologie kupředu) za pár let se bude Polsko snažit uvést na trh auto, které bude mít průměrnou specifikaci z doby před několika lety.

No holt je to pokrok. Slibovaný polský elektromobil je už skoro tady! Jenom potřebujeme někde najít pět miliard zlotých, dohodnout se s nějakou automobilkou, aby nám prodala platformu a postavit továrnu, v níž na tu platformu budeme lepit karosérii navrženou v Itálii. To přece nemůže být tak těžké!

1
Vytisknout
11373

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2020