Trumpův ministr spravedlnosti: Nenašli jsme důkazy volebních podvodů

2. 12. 2020

čas čtení 1 minuta
Ministerstvo spravedlnosti nenašlo důkazy, které by potvrzovaly podezření ohledně rozsáhlých volebních podvodů, jež by mohly změnit výsledky listopadových prezidentských voleb. Oznámil to ministr William Barr v rozhovoru pro agenturu AP. Trumpův "právní tým" však za to Trumpova ministra spravedlnosti ostře napadl:


"K dnešnímu dni jsme neviděli podvody v měřítku, které by mohlo ovlivnit jiný výsledek voleb," uvedl Barr.

Ministr, který před volbami opakoval tvrzení Donalda Trumpa, že korespondenční hlasování není bezpečné, tvrdí, že ministerstvo spravedlnosti ani ministerstvo vnitřní bezpečnosti nezjistila nic, co by potvrzovalo podezření ohledně podvodů.

"Bylo zde tvrzení o údajném systematickém falšování a tvrzení o tom, že hlasovací stroje byly naprogramovány v zásadě tak, aby změnily volební výsledky," řekl Barr. "A DHS a DOJ to zkoumaly a až dosud jsme nezaznamenali nic, co by to potvrzovalo."

Podrobnosti v angličtině: ZDE


Trumpův "právní tým", však vydal prohlášení, že William Barr, Trumpův vlastní ministr spravedlnosti (!) je blb, který "neprováděl žádné šetření a nerozumí ničemu". Proboha, jak tohle skončí, ptá se reportér BBC ve Washingtonu Jon Sopel:




0
Vytisknout
6043

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2020