Demonstranti žádají Trumpovy příznivce, aby nevolili v Georgii

4. 12. 2020

čas čtení 1 minuta
Sidney Powellová, bývalá právnička Trumpovy kampaně, a právník Lin Wood spolu se skupinou dalších lidí falešně tvrdících, že celé volby v roce 2020 byly zfalšovány, ve středu ve státě Georgia uspořádali shromáždění s názvem "Stop the Steal", informuje Kathryn Krawczyková.


Pod vlajkami Trumpovy kampaně dav spoře vybavený rouškami připomínal shromáždění pořádaná odcházejícím prezidentem. Ale pokřik "zavřete ho" se tentokrát týkal Briana Kempa, guvernéra Georgie za Republikánskou stranu. Pokřik vyvolával Wood, který vyzval k protestům před Kempovým domem a jeho rezignaci, protože nezrušil volební vítězství Joea Bidena v Georgii.

Powellová navíc vyzvala, aby volební lístky byly podepsány a označeny otiskem prstu - což nekoresponduje s tajnými volbami uzákoněnými v Georgii a většině USA. "Vyzývám všechny Georgiany, aby dali vědět, že vůbec nebudete volit, dokud vaše hlasování nebude bezpečné," dodala Powellová. Tím se v zásadě přimlouvá za bojkot lednového druhého kola voleb do Senátu. A když se člen Sněmovny reprezentantů Vernon Jones snažil vyzvat lidi k účasti v hlasování, Wood vyzval k tomu, aby všichni zůstali doma, dokud Trump nevyhraje. Dokonce naznačil, že by se měl Trump s Republikánskou stranou zcela rozejít.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5185

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2020