Uprchlické děti v Kanadě jsou nadšeny sněhem, který vidí poprvé v životě

13. 11. 2018

čas čtení 1 minuta



 

Kanadský premiér Justin Trudeau, v ostrém kontrastu vůči Donaldu Trumpovi, veřejně přivítal uprchlické rodiny, prchající před válkou





Oblečené v příliš velkých kabátech, obě děti tancují smějí se a radují se, když zažívají první sníh v životě.

Výše uvedené video zveřejnila v neděli Rebecca Davies z Toronta, u níž doma bydlí tyto dvě děti z Eritreji  s rodiči, než naleznou trvalé ubytování.

Kanada je jednou z mála zemí světa, kde mohou občané dávat dohromady peníze a zdroje na pomoc integraci příchozích uprchlíků. V letech 2015 a 2016 přijala a integrovala Kanada více než 25 000 uprchlíků, mnoho z nich prostřednictvím programů soukromé sponzorské podpory.

Premiér Justin Trudeau veřejně vítá rodiny, které prchají před válkou - dokonce jim rozdával na letišti zimní bundy - v ostrém kontrastu vůči nepřátelskému postoji Donalda Trumpa vůči uprchlíkům.

V pondělí Trudeau tyto záběry Daviesové zveřejnil na svém twitteru a dodal k tomu: "Vynikající - teď je ještě musíte přesvědčit, že odstraňování sněhu lopatou je zábava a všechno bude vyřešeno. Díky za všechno, pro děláte, Rebecco. #WelcomeToCanada.”






Rebecca Daviesová je členkou organizace Ripple Refugee Project, která shromáždila desetitisíce dolarů na pomoc při integraci čtyř uprchlických rodin ze Sýrie a z Eritreje.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6807

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2018