Vyšetřovatel Robert Mueller "hledá informace o Nigelu Farageovi"

14. 11. 2018

čas čtení 1 minuta
Americký zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller se snaží získat podrobnější informace o britském politiku Nigelu Farageovi, v rámci vyšetřování ruského vměšování do americké politiky. Uvedl to jeden z vyšetřovaných, jenž očekává, že bude obviněn, informují Jon Swaine a Stephanie Kirchgaessnerová. Cílem je zjistit, zda Rusko ovlivnilo referendum z roku 2016 o vystoupení z EU.


Konzervativní autor Jerome Corsi tvrdí, že vyšetřovatelé pracující pro Muellera jej před dvěma týdny ve Washingtonu vyslechli kvůli Farageovi, klíčové postavě kampaně za vystoupení z EU.

Corsi dále uvedl, že se z něj vyšetřovatelé snažili dostat informace o Tedu Mallochovi, americkém akademikovi žijícím v Londýně s vazbou na Faragea, který neformálně radil Donaldu Trumpovi a počátkem roku jej vyslechli agenti FBI.

"Ptali se na Nigela a Teda Mallocha, mohu potvrdit, že to udělali," sdělil v úterý Corsi listu Guardian. "Ale skutečně nezabíhám do detailů, protože respektuji zvláštního vyšetřovatele a právní proces."

Muellerův zájem o Faragea přichází spolu s otázkami v samotné Británii, zda se Rusko snažilo ovlivnit hlasování v červnu 2016 ve prospěch vystoupení z EU a nejhlasitějších příznivců brexitu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7341

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2018