Jak je možné, že české úřady trestně nezasahují proti Okamurově SPD?

7. 12. 2022

čas čtení 5 minut
Deník Guardian upozorňuje, že Zuckerberg drasticky ničí Facebook. Vydal sto miliard dolarů na nesmyslný projekt Metaverse a nemá z toho nic. Zároveň však Zuckerbergův Facebook děsivým způsobem destabilizuje demokracii v mnoha zemích světa, včetně České republiky.

V poslední době změnil Zuckerberg šíleným způsobem funkci Facebooku a učinil jej téměř zcela nepoužitelným. Jak? Posílá uživatelům absolutně nevyžádané materiály z jiných stránek a zahlcuje jimi feed uživatelů. My jsme zjistili, že nám především posílá nyní Facebook stránky plné lží českých extremistů, včetně neuvěřitelně destabilizujících blábolů, které na Facebooku šíří Okamura.

Jak je možné, že české trestní úřady nezasahují proti Facebooku i proti Okamurovi? Kritika opozice vůči strategii vlády je samozřejmě v demokracii přípustná. Útoky na samou podstatu demokratického režimu, které provádějí extremisté včetně Okamury, jsou trestným činem. To, že české úřady nejednají, vede k vážné destabilizaci české demokracie. V Německu je to jiné. Přečtěte si níže uvedenou zprávu. (JČ) 

Německá policie uskutečňuje razie zaměřené na krajně pravicové extremisty usilující o svržení státu

Tisíce policistů prohledávají 130 míst po celé zemi v rámci operace proti spiklencům z řad říšských občanů


V Německu bylo zadrženo 25 osob včetně 71letého německého aristokrata, vojenského velitele ve výslužbě a bývalého poslance za krajně pravicovou Alternative für Deutschland (AfD) pro podezření z teroristického plánu na svržení státu a nové uspořádání země.

Tisíce policistů provedly ve středu ráno po celém Německu sérii razií do krajně pravicových kruhů.

Spolková prokuratura uvedla, že 3 000 policistů provedlo na 130 místech v 11 z 16 spolkových zemí Německa prohlídky zaměřené proti skupině, jejíž členové se podle ní hlásí ke "konglomerátu konspiračních teorií" včetně kultu QAnon a takzvaného Hnutí říšských občanů.

Prokuratura uvedla, že 22 německých občanů bylo zadrženo pro podezření z "členství v teroristické organizaci". Další tři zadržení, včetně ruské občanky, byli podezřelí z podpory této organizace, uvedli.

Der Spiegel informuje, že mezi prohledávanými místy byla i kasárna německé speciální jednotky KSK ve městě Calw na jihozápadě země. Tato jednotka byla v minulosti prověřována kvůli údajné krajně pravicové angažovanosti některých vojáků. Spolková prokuratura odmítla potvrdit nebo vyvrátit, že kasárna byla prohledána.

Vedle zadržení v Německu prokuratura uvedla, že jedna osoba byla zadržena v rakouském Kitzbühelu a další v italské Perugii.

Německá média označila za vůdce skupiny 71letého Heinricha XIII, potomka šlechtického rodu Reußů, který ve 12. století vládl části východního Německa, a bývalého vysokého polního důstojníka výsadkového praporu německé armády, který se jmenuje pouze Rüdiger von P.

V loňském roce tato dvojice založila "teroristickou organizaci s cílem svrhnout stávající státní zřízení v Německu a nahradit ho vlastní formou státu, která již byla v procesu vzniku", přičemž Rüdiger von P byl pověřen plánováním vojenského převratu a Heinrich XIII. mapoval budoucí politické uspořádání Německa.

Skupina dokonce začala navrhovat ministry do přechodné vlády po převratu, informoval deník Die Zeit, v němž se jedna z podezřelých, bývalá poslankyně AfD, 58letá Birgit Malsack-Winkemannová, měla stát spolkovou ministryní spravedlnosti.

"Všechno se obrátí vzhůru nohama: současní státní zástupci a soudci, stejně jako šéfové zdravotnických odborů a jejich nadřízení se ocitnou na lavici obžalovaných v Norimberku 2.0," uvedl jeden z podezřelých ve zprávě zveřejněné na Telegramu několik minut před zahájením středečních razií, informoval Die Zeit.

Ačkoli podezřelí věřili, že svých cílů mohou dosáhnout pouze vojenskými prostředky a silou, nebylo podle prokurátorů jasné, zda se skupině podařilo shromáždit nějaký vážný druh arzenálu.

Několik obviněných jsou bývalí příslušníci armády a jsou podezřelí, že během své služby nelegálně vybrali zbraně z armádních zásob, zatímco jiní jsou držiteli zbrojních průkazů.

Po svém převzetí skupina předpokládala, že znovu projedná smlouvy, které Německo podepsalo po skončení druhé světové války se spojenci. "Prozatím měla být ústředním kontaktem pro tato jednání výhradně Ruská federace," uvedli prokurátoři v prohlášení.

Heinrich XIII. se sice snažil Moskvu oslovit, ale podle prokurátorů "nic nenasvědčuje tomu, že by kontakty reagovaly na jeho přístup pozitivně".

Zdroj v angličtině ZDE

1
Vytisknout
5694

Diskuse

Obsah vydání | 9. 12. 2022