Umělec Jiří David Revolver Revui

Pomlouváte mě neprávem

28. 1. 2013 / Jiří David

čas čtení 2 minuty

Mila Terezie a Viktore, redakce Revolver Revue

je mi smutno, ze musím zrovna vám dvěma, jež si dlouhodobě osobně vážím a respektuji, napsat, ze jste se ve svém Bubínku se svou "gratulací" dopustili odporného, veřejného podrazu a tím i účelové nepravdy, tedy vlastně záměrné lži.

Nikdy jsem nikoho soukromě a ani veřejně nevyzýval, aby volil Zemana, či nevolil Schwarzenberga. Nikdy a nikde jsem nepoužil, neřekl, nenapsal, ze podporuji M.Zemana a že si ho přeji za prezidenta.

Ve svém rozhovoru pro Českou pozici (například), ale i jinde v BL, nebo v Právu, jsem řekl, ze se odmítám podílet na KAMPANI, kterou jsem považoval, považuji a budu považovat stále za stupidní, neadekvátní a hloupou a ve své podstatě poškozující samotného K.S.

Důvody jsem také říkal veřejně, neboť veřejný prostor je mimo jakékoliv účelové kampaně určen, aspoň stále doufám a zasazuji se za to nejen od roku 1989, hlavně kritickému diskursu.

Prosím vás tak, doložte mi svými věcnými argumenty, jak jsem svým "angažmá" přispěl k tomu, že M. Zeman bude na Pražském hradě.

Takto se bohužel pouze dopouštíte zlého nařčení, jež pouze, ale nutně vyvolává v umělecké, intelektuální oblasti hořkou pachuť a nenávist.

Tedy to co jsem mimo jiné kritizoval na oné kampani.

Nechci po vás žádnou omluvu, neboť už jste se dopustili něčeho, co žádná dodatečná omluva nedokáže zjemnit, odvolat.

Nařkli jste mne neprávem.

Veřejně mne diskreditujete a nechápu proč a proč k tomu používáte metody, které ve svých textech, obrazech, osobních i veřejných životech, právem, legitimně cela desetiletí odsuzujete, jako bolševickou zrůdnost!?

Mohu se už jen ptát, co vás k tomu vedlo, když to na základě faktů a jasných argumentů nemůže být?!

Terezie a Viktore a celá redakce Revolver revue, dopustili jste se zla, mohu vám už jen (pateticky) odpustit.

Jiří David Praha 28.1.2013

P.S. Tuto svou odpověď posílám v kopiích tam, kde publikovali mé skutečné argumenty k volbě českého prezidenta a pár mým přátelům, kteří snad i po těchto vašich podlých (stále však věřím, že "jen" neuvážených" a ne vzteklých slovech), zůstanou přáteli.

0
Vytisknout
20251

Diskuse

Obsah vydání | 30. 1. 2013