Proč "Karel" nevyhrál?

28. 1. 2013

čas čtení 3 minuty

Vedli jsme řeči v rodině a s přáteli. Co se stalo? Proč "Karel" nevyhrál? Tušila jsem to, ač moje názory nebyly v rámci mé komunity oblíbené.

Bohužel, stále trvám na tom, že kampaň vedená propagandistickými metodami byla špatná a dávám jí -- a hlavně lidem za ní - velký díl viny za neúspěch. To, co platilo a přineslo ovoce v prvním kole, mělo prvním kolem také skončit. Místo ročníku 70 měli nastoupit lidé ročníku 50 a starší. V prvním kole byli soupeři snad jen dva -- MZ a Fischer (kdo nic nedělá, nic nezkazí, a PR měl zvládnutou velmi pěkně, to zase klobouk dolů), ale nastala situace nová. Proti člověku, který číhá na sebemenší přeřeknutí či chybu, aby ji okamžitě využil a udělal si z ní bič, nemohou bojovat lidé "plackami" a koncerty, a ještě ke všemu naprosto zhovadilými soukromými videonahrávkami, kterými zaplevelí mediální prostor. (Je to naprosto kontraproduktivní a někdy člověk opravdu nevěděl, zda je podpora míněna vážně či ironicky, a ze kterého "tábora" vlastně video pochází!) To prostě NEJDE!!!, píše Bronislava Grygová.

I když si "Karel" (dávám do uvozovek, protože pro mě je to vždycky "pan Schwarzenberg", to je mou pitomou výchovou, že mi připadá normální lidem, kterých si hluboce vážím, vykat, a nedokážu se toho zbavit, ani když jsem vyzvána k tykání -- to si musím dávat pozor, abych tykala, a aby si mé "vyknutí" nevykládali jako vzdor) opravdu hloupě naběhl Benešovými dekrety (které se nakonec staly hlavní zbraní -- a celé se to rovnalo opravdu tomu dát nabitou a odjištěnou pistoli do rukou protivníka, který umí zahrát na nacionalistickou (které lživě říká "vlastenecká") notu), byl ještě TÝDEN (!!!) na to, aby to bylo lidem vysvětleno. Proč nebyli angažováni historici, sociologové, psychologové, právníci atd.??? Vždyť mezi podporovateli je takových lidí řada!!!! Je fajn nosit placku na klopě, ale je třeba něco udělat. A mám pocit, že ten mladý "progresivní" tým (o kterém jsem vždy dost pochybovala, protože pochybuji o uměleckých i jiných kompetencích pana Černého) prostě o takovou spolupráci nestál! (Jinak si to nedokážu vysvětlit.) Na této straně, tj. na straně pana Schwarzenberga, mohl klidně být plk.Beer a další legendy. A sehrálo by to velkou roli! Stačilo je jen oslovit. Přece musím vědět, v jakém teritoriu se pohybuji, a na co lidé slyší! Nejde o neslušnost -- jde o to oslovit voliče co nejširšího spektra. To neznamená vytahovat stejné zbraně (zbraně??? svinstva!!!) jako protivná strana. Ale to znamená být připraven a vyhnout se, seč to jde, aby se s takovými "argumenty" mohla druhá strana vůbec vytasit.

Opravdu mě štve, že jsem měla pravdu.

0
Vytisknout
12739

Diskuse

Obsah vydání | 30. 1. 2013