Volební hlasy pro Schwarzenberga za pivo

29. 1. 2013

čas čtení 3 minuty

To, jak média u nás straní jen panu knížeti je už nehoráznost. Všude se teď rozmazává inzerát, který vyšel v deníku Blesk, je tomu dáván prostor v médiích, vyzýváno k připojení k žalobě apod. Ale to, že na straně pana knížete došlo k podobné nehoráznosti v den voleb, nechce nikdo z médií slyšet ani medializovat, píše Jarmila Pavlicová.

V první den voleb jsem jako členka volební komise podala oznámení na policii ČR na č. 158, že mám důvodné podezření na porušování volebního zákona. Oznámila jsem, že u nás v Mohelnici, okres Šumperk, je na jedné z restaurací vylepen plakát, že každý, kdo bude volit pana knížete, dostane zdarma pivo, ovšem musí přinést volební lístek pana Zemana, aby dokázal, že ho nehodil do urny.

Já sama jsem byla svědkem toho, že občan, který je zde znám svým kladným vztahem k alkoholu, volil pana knížete jenom proto, aby dostal pivo zadarmo, jak nám sám ve volební místnosti sdělil.

Později mi volala policie zdejšího okrsku, proč prý burcuji stovky policistů, když stejné plakáty jsou na restauracích po celé Olomouci a asi po celém kraji a oni sami neví, jestli je to přestupek proti volebnímu právu nebo nikoli.

Je s podivem, že by se tolik majitelů hospod a restaurací najednou domluvilo na stejném provedení takovéto akce a zrovna v regionech, kde měl pan kníže nejnižší preference.

Je to přinejmenším neetické, nekalé a zavrženíhodné. Nevím, jestli to byla přímo práce volebního týmu pana knížete, ale měli by si lidé, kteří toto zorganizovali uvědomit, že tím rozhodně svému kandidátovi nepomohli, ale v očích mnoha ho spíš zostudili, že si musel hlasy kupovat za pivo.

Vymýšlení různých krkolomných tezí, proč tolik lidí volilo Zemana, nám obyčejným lidem přijde směšné. Já jsem obyčejná občanka a vím od lidí ve svém okolí, že debaty ani vytahování špíny na rozhodnutí voličů moc nezměnili. Volba byla jasná pro nás obyčejné lidi.

Stál tady představitel současné zdiskreditované vlády a pro nás cizinec, a proti němu Čech a levicově orientovaný kandidát. To, že lidé chtějí levici, nakonec ukázaly poslední komunální volby.

My obyčejní lidé nejsme tak hloupí, jak si pan Kalousek a rádoby inteligence z Prahy myslí, uvědomujeme si, že za dva roky tu budou volby a co by pro nás znamenal pravicový prezident na hradě. Protože lid fandí levici.

Ovšem média jsou zjevně orientována pravicově, jak si jinak vysvětlit, že ještě týž den, kdy jsem podala oznámení na policii, jsem zavolala i napsala do TV Nova, ČT 1 i na Primu.

Ani jeden z deníků neprojevil o tuto informaci zájem, hlavně, že nám bylo ukazováno jak lidé v lyžácích chodí volit, jak kde došly volební lístky apod.

Nikdo nechtěl ukázat, jak se u nás prodávají za pivo hlasy pro pana knížete. To je pro nás tady na Moravě jasný signál, komu všechna strategická média u nás celé období volební kampaně nadržovala a koho protěžovala. Přesto pan Zeman ve volbách zvítězil!

Už by se s tím příznivci knížete měli smířit a nehnat tuto republiku do dalších nesvárů mezi lidmi.

Peníze na nové volby by zase vydřeli z nás obyčejných lidí. Nikdy nebude člověk ten, aby se líbil lidem všem, ale respektujme většinu!

Doufám, že alespoň jeden svobodný tisk u nás existuje a můj článek otiskne. Pořád věřím, že žijeme ve svobodné zemi, kde KAŽDÝ může projevit svůj svobodný názor a ne jenom VYVOLENÍ.

0
Vytisknout
21930

Diskuse

Obsah vydání | 1. 2. 2013