Ať žije Darwin!

31. 1. 2013 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Dopadlo to přesně tak, jak se dalo očekávat. Jihočeská radní Vítězslava Baborová po extrémním nátlaku demonstrujících studentů "ze zdravotních důvodů" rezignovala. Karlovarský radní Václav Sloup, politruk obhajující střílení do lidí, ale zůstává na svém místě. Poučení? Piš, barde, demonstruj. Zbavíš se komunistů, se kterými se dá snadno vyžít, avšak zůstanou ti, s nimiž se žít nedá. Situace v tomto státě se bezpochyby výrazně zlepší.

Už jsem o tématu psal, ale nezaškodí zopakovat základní fakta: Baborová je učitelka, podle všeho dobrá učitelka, takže nebyl žádný důvod myslet si, že nemůže v Jižních Čechách řídit školství. Sloup je bývalý politruk útvaru pohraniční stráže a o školství ví starou belu. "Hrdinní" studenti s bezprecedentní pomocí médií smetli právě Baborovou. Soustavné veřejné útoky na ženu jsou totiž zpravidla výrazně účinnější než na muže, zejména je-li nadto ještě politrukem.

Komunistka Baborová hlásící se k názoru, že školství má být apolitické, mohla této zemi svým veřejným působením značně prospět, kdežto Sloup jí spíše uškodí. Přesto byla sestřelena Baborová, nikoliv Sloup. To si opravdu zaslouží výslovné ocenění uvědomělých mládežníků. Jihočeští studenti se v roli modrých gard opravdu nádherně předvedli.

Pravděpodobně se jedná právě o ty studenty, kteří zrovna naříkají nad tím, jak hulvát Zeman neférovými útoky na "vlasteneckou" a osobní stránku protikandidáta smetl jejich nade vše milovaného, médii hýčkaného knížete.

Bylo by fajn, kdyby si někteří z nich a třeba alespoň za pár let uvědomili, že svým vlastním hysterickým protestováním proti Baborové prosadili do krajské politiky přesně totéž výběrové kritérium, které jim na celostátní úrovni tolik vadí: Že totiž lidská zranitelnost jakéhokoliv druhu je zválcována a zvítězí zabuldočená hroší kůže, přes kterou nic nepronikne.

Nečekám ovšem, že by se některý z příslušníků jihočeských modrých gard ještě za mého života tohoto triviálního zjištění dopracoval...

0
Vytisknout
15572

Diskuse

Obsah vydání | 1. 2. 2013