Případ Rishi Sunak: Kdo tě zvolil?

25. 10. 2022

čas čtení 1 minuta

Úterní pravicové britské listy vítají vstup Rishiho Sunaka jako "nový úsvit", Guardian a Timesy přinášejí na titulní stránce Sunakovu výzvu Konzervativní straně "Sjednoťme se, nebo zemřeme"!

Avšak právem Dailiy Mirror poukazuje na to, že Sunak je už druhý nezvolený britský premiér: KDO T+ ZVOLIL?

Sunak už v pondělí oznámil, že se všeobecné volby nebudou konat. Mnozí komentátoři, a celá opozice, poukazují na to, že bez voleb je příchod Sunaka do premiérského úřadu nelegitimní a nepovede k sjednocení země.

Skotský bulvární list Daily Record píše o KONCI DEMOKRACIE:


Komentátoři poukazují na to, že situace Británie se nezlepší, dokud politikové nepřiznají, že její ekonomika a politika je ochromena brexitem. Jak napsal jeden americký komentátor: Konzervativní strana v roce 2016 loď Británie těžce poškodila vytvořením díry pod čarou ponoru jménem brexit. Od té doby se loď potápí, ale žádní kapitáni prostě nechtějí přiznat, že má loď díru pod čárou ponoru. 

Rishi Sunak je brexitér. V poslední předvolební kampani letos v létě, kdy soupeřil s Liz Trussovou a prohrál s ní, šířil při předvolebních diskusích neuvěřitelné ultrapravicové bláboly, mimo jiné podporoval i ilegální deportaci žadatelů o azyl do Rwandy.


0
Vytisknout
7184

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2022