Tisková zpráva

Aktivisté a aktivistky z Animal Rebellion obarvili vodu ve fontáně na červeno

5. 9. 2020

čas čtení 1 minuta

Včera 4. září aktivisté z hnutí Animal Rebellion obarvili vodu ve fontáně Propadliště času na Kinského náměstí v Praze na červeno jako symbol krve nevinných lidí a zvířat, kterou vláda nese na svých rukou. Zároveň téměř nazí lidé na fontánu vylezli. Tři z nich měli na své hrudi napsaný jeden požadavek po vládě České Republiky. „Říkejte Pravdu“, „Jednejte Okamžitě“ a „Rozšiřte Demokracii“.

Čtvrtá aktivistka, která byla již čtvrtým dnem na hladovce, na sobě měla stejně jako počas protestů v předchozích dnech kostým vodního melounu a hladovku ukončila právě plátkem melounu zhruba po dvou hodinách protestu.

Policie si vyžádala jména a adresy všech aktivistů, kteří byli přítomni, ale nebylo jasné, zda budou rebelové ve fontáně zatčeni, pokud se fontánu rozhodnou opustit. Na místo přijely dva policejní antony a několik policejních aut, nicméně po hodině odjely.

Ozvěny písně „Power to the people“ zněly celým náměstím až do desáté hodiny večerní, kdy nastal noční klid a o půlnoci rebelové a rebelky opustili fontánu. Byli přivítáni úsměvy a objetími od ostatních aktivistů, kteří celý večer zůstali na místě a rebely a rebelky podporovali.

„Dokud budou živočišné produkty legální, krev nevinných lidí i zvířat je na rukou nás všech. Přejďeme na udržitelný, spravedlivý rostlinný stravovací systém, dokud je ještě čas,“ uvedl v proslovu jeden z aktivistů Ondřej Růžička.

Hnutí Animal Rebellion uspořádá závěrečnou rebelskou akci právě dnes (v sobotu) v návaznosti na globální událost nazvanou Pavučina lží. Akce začíná v 15 hodin v ulici Karla Engliše 11. Na akci zve Animal Rebellion širokou veřejnost a zejména média.

0
Vytisknout
5857

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2020