Alexej Navalnyj se probudil z uměle vyvolaného komatu

8. 9. 2020

čas čtení 1 minuta

 

Ruský opoziční politik Alexej Navalnyj byl lékaři v berlínské nemocnici probuzen z uměle vyvolaného komatu a reaguje na řeč, konstatovala nemocnice. Berlínská nemocnice Charité, která léčí Navalného od 22. srpna, uvedla, že se jeho zdravotní stav zlepšuje a že už také přestává být závislý na mechanické ventilaci. Podle nemocnice je prý však příliš brzo určit dlouhodobé dopady jeho vážné otravy. Lékaři zůstávají v kontaktu s manželkou Alexeje Navalného. Po konzultaci s ní bude rozhodnutí o informacích o jeho zdravotním stavu, které mají být zveřejněny, činěno v souladu s jeho přáním.

Západní politikové a mnozí Rusové vyjádřili zděšení nad prvním použitím zakázané chemické zbraně proti známému opozičnímu politikovi na ruském území.

V Německu se jedná o tom, zda po útoku na Navalného jedem nemají být zavedeny sankce proti dostavbě ruského plynovodu Nord Stream 2. Projekt je téměř z 90 procent dokončen a je považován za hlavní sloup ruské energetické strategie. Jeho prostřednictvím se měla zdvojnásobit dodávka ruského zemního plynu do Německa.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6972

Diskuse

Obsah vydání | 15. 9. 2020