Tisková zpráva

Aktivisté a aktivistky zablokovali Úřad vlády s požadavkem rostlinného stravovacího systému

4. 9. 2020

čas čtení 1 minuta
Včera 3. září vniklo sedm aktivistů a aktivistek z hnutí Animal Rebellion na prostranství před Úřadem vlády, aby se dostali k hlavnímu vchodu, kde se nejdříve přivázali řetězy a poté přilepili jeden k druhému vteřinovým lepidlem. Policisté strážící budovu reagovalia pokusili se aktivistům v použití řetězů zabránit, ale aktivistům se podařilo se mezitím přilepit.

Aktivisté a aktivistky blokovali před Strakovou akademií více než 3 hodiny. 25 policistů přijelo na místo, kde si od aktivistů vyžádali jména a adresy, eskortovali je do policejní dodávky, ve které snimi přejeli jen na protější stranu ulice, aby je po 30ti minutách pustili.

Kromě blokády, probíhala před Úřadem vlády ohlášená hladovka se stejnými požadavky. Ta bude pokračovat i dnes, již čtvrtým dnem od 10 do 14 hodin.

„Rebelové dnes riskovali svobodu a bezpečnost, protože požadují, aby vláda začala bezodkladně řešit klimatikou a ekologickou krizi. Nacházíme se na okraji ekologické katastrofy a bodu, ze kterého se již nebude dát vrátit. Je nezbytné, aby naše vláda uposlechla našeho požadavku jednat okamžitě, aby se této katastrofě předešlo,“ řekla k blokádě jedna z rebelek Marie Hofmannová.

Protesty a hladovka mají pokračovat další dny akcemi pro veřejnost. Nenásilná přímá akce se uskuteční dnes v 17:30 v centru města (prosím kontaktujte nás pro více informací). Dnes se také od 14 do 18 hodin uskuteční setkání pro širokou veřejnost v parku Kinského zahrada. V sobotu odpoledne bude následovat událost s názvem Pavučina lží v ulici Karla Engliše.

0
Vytisknout
7101

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2020