Lže, jako když tiskne: Trump se nechal v městě Kenosha fotografovat s lživým majitelem zničeného obchodu

2. 9. 2020

čas čtení 1 minuta
Donald Trump se při své návštěvě města Kenosha nechal vyfotografovat před troskami zničeného obchodu s jeho majitelem. "Jeden den dřív by mu obchod zachránil," řekl Trump.

Jenže on to nebyl majitel toho obchodu, protože skutečný jeho majitel se odmítl nechat fotografovat s Trumpem. Trump jen předstíral, že obchod stále vlastní jeho bývalý majitel...



Britský novinář John Simpson:  Když političtí předáci lžou veřejnosti, ať v USA, v Británii nebo kdekoliv jinde, pomáhají zničit strukturu naší demokracie, která závisí na poctivosti a na pravdě.

Nebylo to ale jen při tom fotografování, Trump měl falešného majitele tohoto obchodu také předtím u kulatého stolu. Skutečný majitel toho obchodu se na to díval v televizi:

 

"Gram k svému překvapení viděl v televizi, jak se prezident ukázal s bývalým majitelem jeho obchodu a Donald Trump předstíral, že ten obchod stále vlastní. "John Rode III. majitel Rode's Camera Shop," řekl Donald Trump, když představil v úterý Rodea během rozhovoru u kulatého stolu. Rode před televizními kamerami pochválil reakci prezidenta Turmp na nepokoje v městě Kenosha. "Opravdu oceňuji, že sem dnes prezident Trump přijel, všichni to oceňují," řekl Rode. "Jsme tak vděční, že tady máme ta federální vojska. Jakmile sem přijela, věci se o hodně uklidnily."



0
Vytisknout
5297

Diskuse

Obsah vydání | 8. 9. 2020