Čeští covid-idioti přijeli prvním Jančurovým vlakem do Rijeky

1. 7. 2020

čas čtení 1 minuta

500 českých covid-idiotů přijelo prvním Jančurových vlakem RegioJetu přímo z České republiky na dovolenou do chorvatské Rijeky. Chorvatský Jutarnji list zveřejnil fotoreportáž 21 snímků z jejich příjezdu.

V deníku se praví:

"Ve středu po desáté hodině dopoledne přijel do Rijeky první vlak s českými a slovenskými turisty. 500 z nich, kteří se na cestu vydali v úterý, dojeli vlakem soukromé české železniční společnosti RegioJet. Je to první přímý spoj mezi Chorvatskem a Českou republikou.

Nadšené turisty přivítala na nádraží velká skupina, včetně ministra turistiky Gariho Cappelliho a primátora Rijeky Vojka Obersnela. Na turisty ale také čekal dezinfekční tým, který nastoupil do vlaku okamžitě poté, co lidé vystoupili. Zlo by totiž nemělo..."

List Telegram.hr se zmiňuje o mejdanu na Karlově mostě v Praze a o tom, jak si lidé  v ČR myslí, že je virus eliminován.
 

Telegram.hr píše:


"Světová zdravotnická organizace tento týden upozornila, že zdaleka nejsme na konci koronavirové pandemie, ovšem Češi zjevně s touto tezí nesouhlasí. Proto včera uspořádali masové, živé shromáždění v Praze, aby tak koronu přivítali. Tisíce lidí se shromáždily na Karlově mostě, kde byl postaven pět set metrů dlouhý stůl, k němuž si mohl každý sednout a užívat si a oslavovat konec koronavirové pandemie a zrušení ochranných opatření."

Vyšel také komentář o tom, že žádná epidemiologická inspekce cestujících po příjezdu do Chorvatska neproběhla, i když vlak je uzavřený prostor, v němž se dokonce konal i mejdan, poznamenává Mirna Šolić.

Fotoreportáž o českých covid-idiotech v chorvatském deníku Jutarnji list je ZDE  

O cestě tisíců Čechů do Chorvatska vlakem píše i anglicky tisková kancelář Reuters ZDE.


Statistika nákazy zveřejněná v listě Financial Times:

0
Vytisknout
17521

Diskuse

Obsah vydání | 7. 7. 2020