Akce české vlády proti covidu: Přijdou příliš pozdě

9. 11. 2021 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta
Graf: Testování na covid klesá.

Pozn. red.: Vzpomínáte, jak si Donald Trump blahé paměti stěžoval, že koronavirová pandemie v USA je tak vážná jedině proto, že se moc testuje? Přestaňte testovat a pandemie bude vyřešena! A jak píše Jiří Hlavenka, zdá se, že česká vláda moudře nyní nastoupila na tuto cestu...  


Od listopadu nejsou testy zdarma. Počet testů mezi poslední říjnovou a první listopadovou nedělí klesl o třetinu, přestože denní výskyt covidu roste.

Přemýšlím, čeho jsme tím dosáhli.

Zjistíme "méně covidu", v realitě nám ale uteče mimo kontrolu víc infikovaných - tedy šíření viru ZVÝŠÍME. Se všemi důsledky, které si umíme dobře představit.

 

Bude se zdát, že se to už nezrychluje - možná čísla ukáží, že nám výskyty klesají. Je to dobré, jsme v bodě zlomu! (prof. Dušek). Ale bude to jen tím, že když se méně testuje, méně se zjistí - "kdo se moc ptá, moc se dozví". My se to dozvíme - až vlna dorazí do špitálů. Příliš pozdě.

Ano, zvýší se tím tlak na očkování. I kdyby se ale lidé kvůli tomuto šli očkovat hned zítra (což nepůjdou), než dostanou obě dávky a začne nabíhat imunita, uplyne nejméně měsíc, spíš víc. Příliš pozdě.

2
Vytisknout
6409

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2021