Brabec se chystá uzavřít špatnou dohodu o dole Turów

8. 11. 2021

čas čtení 1 minuta
V pátek 5.11. jednání podpisem smlouvy neskončilo, ale v pondělí pokračuje! Pro dobrý konec potřebujeme Vaši pomoc! píše skupina Společně pro vodu!

Polská ministryně pro klima Anna Moskwa a stále ještě český ministr životního prostředí Richard Brabec v pátek neuzavřeli dohodu ve věci těžby v dole Turów. Prý je potřeba ještě doladit detaily, v pondělí 8.11. mají pokračovat a přijít s konečnou verzí, kterou může v podstatě obratem schválit  dosluhující vláda a nastane takříkajíc game over!

 


Jenže my víme, že doladit detaily nestačí. Smlouva má totiž závažné nedostatky a vláda ji v této podobě nesmí přijmout. Za odpustek v hodnotě slabé jedné miliardy se v ní Česko vzdává možnosti chránit vodu ve studnách i v krajině, ale také zdraví lidí v širokém okolí dolu.🤔

Potřebujeme i vaši pomoc! Napište během tohoto víkendu Richardu Brabcovi, aby dohodu v této podobě neuzavíral. Je potřeba ji zcela předělat a zajistit, aby chránila základní životní potřeby lidí žijících na okraji dolu ‼

📩 Kontakt na ministra Brabce: Brabec@anobudelip.cz

Příklad textu:

Vážený pane ministře, vyzývám Vás, abyste nepodepisoval smlou v současné podobě, které nechrání zájmy obyvatel ČR a téměř s jistotou připraví lidi z okolí dolu o zbytky zásob pitné vody, na kterých jsou závislí! Je třeba vyjednat lepší dohodu!

Děkujeme Vám za pár minut Vašeho času 🙏🙏🙏

2
Vytisknout
6468

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2021