Impeachment: Podvodný americký Senát Trumpa stoprocentně osvobodil

6. 2. 2020

čas čtení 3 minuty



Podvodný americký Senát, ovládaný mafiánskými Republikány, osvobodil Donalda Trumpa ve věci obou obvinění, jak ze zneužívání moci i z blokování Kongresu. Předtím odmítl vyslechnout jakékoliv svědky. Hlasování bylo v poměru 48-52 hlasů.

Proti se z Republikánů postavil jen Mitt Romney. Stal se tím americkým Františkem Krieglem:


Mitt Romney:
Pan preziden požádal cizí vládu, aby vyšetřovala jeho politického soupeře. Pan prezident zadržel životně důležité vojenské fondy této vládě, aby ji přiměl, aby toto vyšetřování zahájila. Pan prezident zadržel fondy pro amerického spojence, které je ve válce proti ruské invazi. Záměr pana prezidenta byl osobní a politicky. Proto je pan prezident vinen děsivým zneužíváním důvěry veřejnosti. To, co dělal, nebylo "perfektní". Ne, byl to flagrantní útok na naše volební práva, na bezpečnost našeho státu a na naše základní hodnoty. Zkorumpovat volby s cílem udržet se ve funkci je snad nehanlivější a nejničivější  znásilnění něčí politické přísahy, jakou si dokážu představit. Kdybych měl ignorovat důkazy, které byly předloženy,  a ignorovat to, co má přísaha a Ústava ode mne požadují, jen v zájmu stranickopolitického cíle, obávám se, že by to vystavilo můj charakter odsudku historie a kritice od mého vlastního svědomí. Jsem si vědom, že jsou lidé v mé straně i v mém státě, kteří budou energicky nesouhlasit s mým rozhodnutím a v určitých kruzích budu vehementně odsouzen. Jsem si jist, že uslyším nadávky od pana prezidenta a jeho stoupenců. Věří však vážně vůbec někdo, že bych souhlasil s těmito důsledky z jiného než nevyhnutelného přesvědčení, že to ode mne vyžaduje má přísaha před Bohem? Budu jen jedním jménem mezi mnoha - nic víc, nic míň - pro budoucí generace Američanů - kteří budou studovat záznamy tohoto procesu. Pouze zaznamenají, že jsem byl mezi senátory, kteří rozhodli, že to, co pan prezident udělal, bylo nesprávné, hluboce nesprávné.

Donald Trump junior požaduje, aby byl Mitt Romney vyloučen z Republikánské strany:



Hillary Clintonová: Na začátku procesu impeachmentu s prezidentem Trumpem přisahali republikánští Senátoři, že budou hájit Ústavu.

Dnes 52 z nich hlasovalo tak, že tuto Ústavu zradili - a zradili všechny z nás.

Vstupujeme na nebezpečné území pro naši demokracii. Budeme muset všichni velmi usilovat, abychom ji obnovili.

Šéf senátního výboru MitchMcConnell se vyjádřil, že se republikánští senátoři nemusejí obávat nezvolení, že je voliči podpoří.

Trump je na koni a on sám i jeho Bílý dům dál drze  lže jako když tiskne.

Trump se hned začal na Twitteru posmívat pětadvacátému dodatku americké ústavy a vytahoval se, že zůstane prezidentem navždy. Není to legrační:



0
Vytisknout
7260

Diskuse

Obsah vydání | 11. 2. 2020