V pondělí Putin v Sýrii vyvraždil tuto rodinu. Opozdili se při odjezdu

4. 2. 2020

čas čtení 2 minuty

Takhle skončila cesta rodiny, vyhnané z domova. Putin ukončil jejich životy. Ali, Fatima, Mouhsen, Riyad a Mhanna. Bylo usmrceno pět dětí. Zabiti byli také dva jejich starší sourozenci i jejich rodiče. Poté, co se stalo jejich vozidlo, v němž rodina utíkala, terčem útoků, Zatímco prchali před smrtí.

Zaměřovat se na prchající civilisty je válečný zločin. Rusko a Asadův režim ho páchají každý den. Poté, co donutily statisíce lidí opustit své domovy a zničily jejich vesnice a města.

Budou váleční zločinci kdy pohnáni k odpovědnosti?

15 lidí přišlo v pondělí o život, 9 z nich z jediné rodiny, v důsledku brutálního bombardování Ruskem a Asadovým režimem proti Idlíbu a Aleppu. Tito lidé nejsou jen čísla, jsou to lidské bytosti a měli před sebou celý život. Odsuzujeme tuto nesmyslnou ztrátu lidských životů. 



Podrobnější reportáž na základě těchto záběrů vysílaly v pondělí večer britské Channel 4 News. ZDE     Upozornily, že Rusko a Asad systematicky letecky bombardují nemocnice a prchající civilisty. Channel 4 News tím zahajují nový seriál Inside Idlib (Uvnitř Idlibu) obsahující svědectví o hrůze každodenního tamějšího života.

Dokumentární film For Sama, syrské filmařky Waad al-Kateab, vyrobený v produkci Channel 4 News a dokumentující děsivý život během obléhání Aleppa, získal o víkendu na britských filmových "Oskarech", udělování cen BAFTA, Britské akademie filmového a televizního umění, cenu za nejlepší dokumentární film roku:


Film For Sama byl také nominován na amerického Oskara





0
Vytisknout
8199

Diskuse

Obsah vydání | 10. 2. 2020