Standing ovation českým odborářům!

13. 6. 2011 / Miloslav Štěrba

čas čtení 1 minuta

Standing ovation, čili ovace ve stoje. Tak správně česky označíme reakci pravé poloviny Sněmovny po vystoupení její předsedkyně Miroslavy Němcové. Uvedený projev českého politického fanatismu vyvolala díky fotografii památníku obětem komunismu na úpatí Petřína, který nosí prozřetelně v kabelce, a tudíž má vždy k dispozici.

Tentokrát s ní trumfla vystoupení poslanců KSČM při projednávání zákona o 3. odboji. Přečetla údaje z památníku a citovala jako oběti rovněž emigranty, kterých bylo za dobu totality 170 938. Pro přesnost, prosím, příště odečíst jednu osobu, tedy mého bratra, který po srpnu 68 emigroval do Kanady, ovšem nikoli z politických důvodů. Chtěl se spolu s dalšími sedmi spolužáky vyhnout vojenské službě. Abych ale nekřivdil paní Němcové, musím se ještě pozeptat v Kanadě, zda k emigraci neinspiroval bratra i jeho poslední delikt ve státním podniku Autopal, kde krátce před srpnem rozmlátil neopatrnou jízdou "ještěrku". Pokud však poškodil státní majetek záměrně, z nenávisti ke společnému vlastnictví výrobních prostředků, mohl by se nyní jeho čin překvalifikovat na škůdcovskou činnost a bratr by se ocitl v kategorii odbojářů. A jak ho znám, sto tisíc neodmítne.

Předsedkyně Sněmovny určitě překvapila obsahem svého neceséru víc než nedávno poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí známou obálkou. Na jejím místě bych ovšem emigranty z památníku bral s rezervou. V dnešní době do ekonomické emigrace směřuje velký počet spoluobčanů předsedkyně Sněmovny. Je ovšem fakt, že tak činí dobrovolně, bez šance na zvěčnění na památníku. A to nám ještě neemigrovala značná část nejvzdělanějších spoluobčanů -- lékaři. Díky vám, rozumní odboráři!

0
Vytisknout
14889

Diskuse

Obsah vydání | 15. 6. 2011