Policejní zásah v parlamentě

15. 6. 2011

čas čtení 4 minuty

Korespondenci stoupenců hnutí Ne základnám poslala do BL Eva Novotná:

Představitelům politických stran VV, TOPSTAR (tak je tato strana uváděna v PS na tabuli při hlasování), KSČM a ČSSD jsme poslali výzvu aby vrátili poslanecké sněmovně důvěru tím, že při nejbližší schůzi navrhnou projednání případu ProMoPro a postarají se o to, aby pan Vondra nadále nesetrvával na postu ministra obrany. Jsme názoru, že pokud se neucpou díry, kterými finance odtékají do neznáma, je marná snaha naplňovat státní pokladnu - zejména způsobem nesmyslných škrtů. Chceme znát, kam a ke komu mizí peníze. Je to český byznys? (jediný kdo reagoval na naši výzvu, byl pan předseda Filip.)

Posuďte sami jak dopadla naše snaha podívat se na to z galerie PS:

Kamarádi,

dnes jsem před 17 h dorazil do PS. U rámu jsem zažil neskutečnou prohlídku poté, co objevili pod košilí triko Ne základnám. Bylo to jak za totality. Téměř mě svlíkli do trenek, povolali uniformovaného policajta, ten mne prolustroval s odůvodněním, že jsem se dopustil přestupku. Donutili mě triko svlíknout a pak mě ale museli pustit na galérii. Tam jsem byl obklíčen čtyřmi tajnými, jeden přede mnou ze mne nespustil po celou dobu oči. Jak jste dopadli vy?

Franta

Milý Franto,

po přečtení Tvého e-mailu se stále popadám smíchy za břicho, tak mně případně prosím promiň nějaké ty mé překlepy.

Vašek, Eva, Líba a já jsme se dostali po 14.00 hodině až na galérku a tam po svléknutí košil, mikyn, (vedro na galerce je značné) a tím odhalení triček NEZA, jsme rozvířili sedlé bahno toho našeho novodobého totáče. Tajný se mohli zbláznit. Poslanci TOPSTAR a ODS se zjevně "bavili" a my také.

Navíc jsme odmítli se zpětně zahalit a i opustit galérku, aby na nás nebylo vidět, stáli nejdřív před námi tři posléze jeden policista. Asi po hodině dorazila Inka a ta chudák již zažila obdobné jako ty. V cca 15.45 potřebovala Líba odejít, a tak jsme s ní solidárně opustili galerii sněmovny také. Při východu ze sněmovny jsme byli Policií ČR legitimováni a bylo nám též oznámeno, že bude proti nám zahájeno přestupkové řízení.

Líbu a Inku museli málem křísit (děvčata prosím za prominutí), ale myslím, že nakonec se s tím popraly statečně. Po shlédnutí zpráv doma si myslím, že jsme se všichni beze zbytku již zklidnili na 100%. Už se těším, jak budou policejní chlapci a děvčata za nějakýc h cca 40 hodin svlíkat do trenek a kalhotek ty minimálně stovky demonstrantů ve Sněmovní a posílat je k přestupkovému řízení. Policie a úřady budou mít alespoň práci minimálně do konce června. Mám toho kus na diktafonu, a tak posílám.

Loučím se s vámi všemi se zvoláním "Vstříc novým zítřkům v tom našem legračním Českoabsurdistánu".

Ahoj Jirka

OK, u mě to taky bylo humorný. V klidu jsem jim oznámil, že je to stejný jako za totality, oni že to dělají na rozkaz, že je to od nás zbytečný, že vláda brzy padne. Já že to hlavně dělají za prachy a jestli příště použijou obušky nebo budou střílet. Bylo mi jich skoro líto. F.

Milí přátelé, já jsem si v té chvíli kdy nás - jak mi bylo vysvětleno- "ztotožňovali", vybavila podobnou akci z jara 1969. Při "posledním zvonění" před maturitou jsme došli ze školy k Andělu, a tam nás zadrželi příslušníci VB. Na stanici jsme přepočítali a odevzdali drobné vybrané do klobouku, (ty dostala naše třídní, která nám je vrátila), převlékli se do přinesených šatů, a šli zpátky. To, co tenkrát popudilo veřejnou moc, byly jednotné oblečky - totiž pytle od brambor.

(Teď mi napadá, že by v těch pytlích měli chodit ti, co se včera jako ostatně při kterékoliv schůzi projevovali v PS. Bylo by to vyjádření názoru?) na doplnění: odmaturovali jsme bez problémů.

Eva

Franto, opravdu ses musel zouvat?

Jasně, co kdybys měl ponožky s logem které vyjadřuje názor a ukazoval je na dálku poslancům? a s kým ses spolčoval? s těmi poliši okolo tebe? my jsme byli upozorněni že se tam spolčujeme.

Jo musel jsem sundat boty. ponožky mi nechali

FR

0
Vytisknout
12885

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011