PRO ČESKO ZVLÁŠTNÍ JEV:

Německý politik má pocit studu

16. 6. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Nadějný německý šlechtic Karl-Theodor zu Guttenberg, který rezignoval na post ministra obrany kvůli tomu, že se objevilo jeho plagiátorství, se chce odstěhovat z Německa.

Přes podporu Angely Merkelové, přes přetrvávající oblíbenost u německé veřejnosti, které by stačilo, kdyby se vzdal pouze neoprávněně nabytého titulu, odešel z politiky a chce dokonce odejít, aspoň na pár let, i z Německa.

Proč?

Nemám jiné vysvětlení než: stydí se.

Něčeho takového nelze dosáhnout stávkami, ba ani předčasnými volbami, nýbrž dlouhou a náročnou kultivací občanské společnosti a politické kultury.

Nedělám si nejmenší iluze o tom, že mezi českými levicovými politiky jsou lidé, jako je Karl-Theodor zu Guttenberg. Řekl bych, že tam není žádný takový, ani na levici, ani na pravici, ani nikde jinde.

Ani ta naše šlechta není nijak citlivá na tu špínu, ve které žije, a dokonce se k ní s odzbrojující upřímností hlásí..

Když budeme chtít hledat konkrétnější paralelu mezi prohřeškem německého šlechtice a nějakého českého politika, může nám dobře posloužit brněnský primátor za ČSSD, pan bakalář Roman Onderka, MBA, který "obhájil" takovou bakalářskou práci, jež vypracovávání bakalářských prací činí zcela zbytečným.

Karl-Theodor zu Guttenberg by se jistě styděl a odešel by z vlasti, aby se nemusel spoluobčanům dívat do očí.

Ale Onderka? Kdepak, český člověk!

Velmi výmluvné je také níže uvedené video se sociálnědemokratickým poslancem Miroslavem Svobodou, o jehož diplomové práci sama škola, kde studoval (jedná se o Vysokou školu finanční a správní), veřejně prohlásila, že jde o práci opsanou.

A takový člověk sedí ve Sněmovně a rozhoduje o zákonech České republiky.

Poslanec ČSSD, která chce po pravicové spoušti obrodit tuto společnost. Ale takto je to přece v Česku se vším, a proto to u nás také tak vypadá, jak to vypadá. Bývalý německý ministr opouští svou vlast. Kvůli aféře s opsanou prací

Podrobnosti o Onderkově bakalářské práci

Škola potvrdila, že poslanec Svoboda diplomovou práci opsal

Video, zachycující rozhovor poslance Svobody a Sabiny Slonkové

0
Vytisknout
10423

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011