Pokrytci a zbabělci v Evropském parlamentu: Klub Evropské lidové strany zablokoval Andrewa Stroehleina na Twitteru

2. 12. 2018

čas čtení 2 minuty

Mediální ředitel lidskoprávní organizace Human Rights Watch v Bruselu Andrew Stroehlein systematicky upozorňuje na porušování lidských práv, jehož se dopouští Orbánova strana a vláda v Maďarsku. Poukazuje na to, že Orbán a jeho strana Fidesz hrubě porušují základní demokratické a lidskoprávní normy Evropské unie a neměla by být součástí lidoveckého poslaneckého klubu v Evropském parlamentě.

Jak tento problém Evropská lidová strana vyřešila? Nikoliv vyloučením Orbána, ale zablokováním účtu Andrewa Stroehleina.

Promění se nyní Evropská unie v autoritářské sdružení, které bude podporovat porušování lidských práv a demokratických svobod?

Aktualizace: Jak se dalo čekat, blokace twitterového účtu Andrewa Stroehleina vyvolala obrovský skandál. EPP nyní tvrdí, že to byla "chyba":

Andrew Stroehlein: Lidé mi píší, že je ta blokace pro mě pocta, ale, upřímně řečeno, byl bych raději, kdyby byl velký středopravicový poslanecký klub v Evropské unii vyloučil ultrapravici a ne mě. Je to opravdu smutné. Tradiční zeď mezi normální pravicí a extremní pravicí se drolí a všichni pro to budeme trpět.

Aktualizace. Teď oni tvrdí, že to je všechno jen "chyba": Ehm - ne. Podpora EPP pro maďarskou stranu Fidesz je chyba. EPP odmítá vyloučit Fidesz, navzdory tomu, že ochromuje základní demokratické svobody, jako je akademická svoboda, mediální svoboda, nezávislost soudů, zákonnost...: 


0
Vytisknout
7404

Diskuse

Obsah vydání | 7. 12. 2018