Válka na Ukrajině: Šéf ukrajinské vojenské rozvědky "optimisticky" očekává ruskou porážku: "Válka skončí do konce roku"

13. 5. 2022

čas čtení 2 minuty
 

Generálmajor Kyrylo Budanov předpovídá, že válka dosáhne bodu zvratu v srpnu. Předtím správně předpověděl, kdy Rusko zahájí v únoru invazi

 
Šéf ukrajinské vojenské rozvědky konstatuje , že válka s Ruskem probíhá tak dobře, že v polovině srpna dosáhne bodu zvratu a do konce roku skončí.

Je to zatím nejpřesnější a nejoptimističtější předpověď vysokého ukrajinského představitele.

V  rozhovoru pro Sky News generálmajor Kyrylo Budanov rovněž uvedl, že v Rusku již probíhá puč s cílem odstranit Vladimira Putina a že ruský vůdce je vážně nemocný rakovinou.

Na to, že vede vojenskou zpravodajskou službu své země, je generál Budanov pozoruhodně mladý, je mu pouhých 36 let, a mluví se suchou přesností svého oboru.

(Mnozí poukazují na to, že vrcholní představitelé ukrajinské vlády jsou ve věku 35-45 let, vedoucí představitelé v Rusku jsou ve věku 65-70 let. Je to válka mezi generacemi.)




Generál Budanov správně předpověděl, kdy dojde k ruské invazi, když ostatní v jeho vládě byli veřejně skeptičtí, a nyní říká, že si je jistý předpovědí, kdy válka skončí.

"Bod zlomu nastane ve druhé polovině srpna. Většina aktivních bojových akcí skončí do konce tohoto roku. V důsledku toho obnovíme ukrajinskou moc na všech našich územích, která jsme ztratili, včetně Donbasu a Krymu."

Ruská taktika se podle něj navzdory přesunu  na východ nezměnila a Rusko utrpělo obrovské ztráty. O ukrajinských ztrátách nechtěl hovořit.
 
Rusko je jen "horda lidí se zbraněmi"

Budanov řekl, že ho neúspěchy Ruska ve válce nepřekvapují.

"O našem nepříteli víme všechno. Víme o jejich plánech téměř v okamžiku, kdy vznikají. S Ruskem bojujeme už osm let a můžeme říct, že ta tolik propagovaná ruská síla je mýtus. Není tak mocné. Je to horda lidí se zbraněmi."

Ruské síly byly podle něj zatlačeny téměř k hranicím v okolí Charkova a nedávný útok na síly dále na jihu, které se snažily překročit Siverský Donec, způsobil značné škody.

 
"Převrat je nemožné zastavit"

Generál Budanov také řekl Sky News, že porážka na Ukrajině by vedla k odstranění ruského vůdce a rozpadu Ruska.

"Nakonec to povede ke změně vedení Ruské federace. Tento proces již byl zahájen. Směřují k němu."

Znamená to, že se chystá státní převrat?

"Ano," odpověděl.

"Pohybují se tímto směrem a není možné to zastavit."

Tvrdil, že Putin je ve "velmi špatném psychickém a fyzickém stavu a je velmi nemocný".


Zdroj ZDE

-1
Vytisknout
7104

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2022