Protest chce přivést do Británie zahraniční partnery jejích občanů

10. 7. 2015

čas čtení 1 minuta

Britské imigrační zákony ve svém důsledku znamenají, že zhruba 33 000 lidí nemůže zůstat se svými životními partnery v Británii, protože nemají příjem vyšší než 18 600 liber ročně.

Ian Pineda-Andrews potkal svou ženu Jackie na univerzitě v Edinburghu. Jeho otec tu také potkal svou ženu, a dokonce i jeho dědeček.

Jenže vznikl problém. Jackie Pinedová-Andrewsová je Američanka. Podle britského zákona musí mít partner cizince částku ekvivalentní minimálnímu hrubému ročnímu příjmu ve výši 18 600 liber. Protože Ian byl dosud chudý student, nesměl žít ve své zemi s ženou, kterou miloval.

Pár patří ke zhruba 33 000 lidí, kteří se dozvěděli, že nesmějí přivést své partnery nebo s nimi dál zůstat v Británii, protože nevydělávají dost peněz.

Vláda tvrdí, že pravidlo minimálního příjmu má předcházet tomu, aby nekvalifikovaní partneři v Británii byli závislí na státu. Jenže jak vysvětluje Pineda-Andrews, postihuje to právě studenty, kteří chtějí začít život právě v období, kdy vydělávají nejméně. A to nesmějí.

Pravidla byla zavedena 9. července 2012 a každý rok se desítky párů rozdělených nebo oddělených od dětí scházejí na demonstraci před ministerstvem vnitra, aby protestovali proti zákonu, který říká, že zhruba 47 % Britů nemá dostatečný příjem na to, aby se směli zamilovat do cizince.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6721

Diskuse

Obsah vydání | 13. 7. 2015