Prosíme podepište petici za propuštění Asadových politických vězňů, ohrožených koronavirem

27. 3. 2020

čas čtení 2 minuty



Vážení přátelé,

jeden syrský lékař zahájil kampaň požadující okamžité propuštění desetitisíců vězňů, zadržovaných v přeplněných, špinavých a nevětraných celách v nelidských Asadových věznicích. Jsou to lidé, kteří byli uvězněni proto, že řekli něco veřejně proti syrskému režimu anebo že se pokusili hájit lidská práva. Jejich imunitní systém je vyčerpán systematickým mučením a špatným zacházením. Tito lidé jsou extremním způsobem ohroženi, pokud dojde k Sýrii k vypuknutí epidemie koronaviru.

 

Dr. Hala je spoluzakladatelem hnutí Rodiny za svobodu, který vede kampaň za svobodu a spravedlnost pro všechny příbuzné, kteří byli zatčeni a násilně zmizemi v Sýrii. Syrský režim nemá zájem na ochraně politických vězňů - avšak v těchto dnech, kdy se svět sjednocuje proti společnému nepříteli, doufají, že OSN a mezinárodní zdravotnické úřady mohou být přesvědčeny, aby zabránily vypuknutí epidemie v syrských věznicích.

Prosíme, podpořte hnutí Families for Freedom a podepište petici, která naléhavě požaduje propuštění všech syrských vězňů uprostřed rychlého globálního šíření COVIDU-19.

https://act.thesyriacampaign.org/sign/covid19-protect-syrian-detainees/?aktmid=tm907188.wx9KWq&akid=a1581900.175443.KlkB7-&t=4&source=conf

 Svět si uvědomuje, že COVID-19 je smrtící pro osoby s ochromeným imunitním systémem a pro staré lidi - ale co ti, kteří jsou zničeni hladověním a mučením a kteří jsou ponecháni tomu čelit tomuto viru o samotě? Epidemie koronaviru mezi Asadovými vězni by mohla vyvolat obrovské množství úmrtí a svět musí přijmout odpovědnost a zabránit tomu.

Už po mnoho let zažívají Syřané zabíjení nejrůznějšími druhy smrti: barelovými bombami, chemickými zbraněmi, hladomorem, topením a mučením. Jestliže nezačne OSN jednat, bezpočet vězňů zemře na koronavirus v podzemních Asadových žalářích.

Prosíme, podepiště tuto naléhavou petici, koronavirus se rychle šíří a nemůžeme ztratit ani jediný den.

https://act.thesyriacampaign.org/sign/covid19-protect-syrian-detainees/?aktmid=tm907188.wx9KWq&akid=a1581900.175443.KlkB7-&t=6&source=conf



Sýrie: "Mezi věznicí a hrobem" - násilné mizení lidí https://blisty.cz/art/79746-syrie-mezi-veznici-a-hrobem-nasilne-mizeni-lidi.html

0
Vytisknout
7616

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2020