Pomůžete finančně rodině stižené požárem?

31. 3. 2020

čas čtení 4 minuty

Vážený pane Čulíku,

úvodem mého dopisu Vás srdečně zdravím a omlouvám se za to, že Vás obírám o Váš drahocenný čas, a na vysvětlenou musím přiznat, že kontakt na Vás jsem dostali od pravidelné čtenářky vašich Britských listů, napsali manželé Chramostovi z Prahy. 

Napíši Vám příběh rodiny, který se nedávno odehrál v obci Jiříkov u Rumburka na severu Čech, rodiny, která v jednom momentě přišla úplně o všechno a zůstala sama bez jakékoliv pomoci a finančních prostředků a právě na základě této události jsme se rozhodli Vás oslovit a požádat Vás takto o pomoc.

 


Na přelomu listopadu a prosince loňského roku, bylo to 29.11.2019, lehl v Jiříkově u Rumburka popelem celý rodinný dům rodiny Růžičkových. Naštěstí všichni požár přežili, a ačkoliv plameny pohltily dům v noci, nikdo nezaplatil řádění ohnivého kohouta životem. Bylo veliké štěstí, že se podařilo dostat všechny členy rodiny ven z hořícího domu včas.

My jsme se tuto smutnou událost dozvěděli prostřednictvím hlavních zpráv TV Nova 30.11.2019 večer a strnuli jsme zděšením. Spáleniště domu, vše zničené a všude jen ohořelé požářiště, takový byl pohled na záběry kamer redaktora TN Nova. Okamžitě jsme poznali, že se jedná o naše přátelé a také jsme se s nimi hned spojili.

Ti nám potvrdili, že plameny v noci pohltily celý jejich dům a vše, co se v něm nalézalo, tedy všechny osobní věci, vybavení domácnosti i úspory. Když jsme viděli tu spoušť, kterou oheň zanechal, byli jsme v šoku.

Po zjištění rozsahu požáru jsme se snažili rychle a efektivně pomoci a proto bylo v únoru založeno bankovní konto na pomoc této rodině.

Několikrát jsme telefonovali do redakce TV Nova, která reportáž o požáru odvysílala a žádali jsme jí, zda by zveřejnila číslo založeného bankovního konta na pomoc této rodině, ale naše žádost stejně zůstala bez odezvy.

Psali jsme tedy i do dalších redakcí a žádali jsme je, zda by č.účtu mohlo být zveřejněno, ale marně a čas ubíhá.

Mezitím se ale pomalu začala objevovat nákaza koronavirem a čím víc jsme psali deníkům a redakcím žádost o uveřejnění konta, tím více nákaza koronaviru nabírala na obrátkách a příběh rodiny stižené ničivým požárem, rodiny, která v téhle těžké době nemá ani střechu nad hlavou a nemá kde bydlet, přestal být pro tisk a redakce zajímavým.

Nikoho už nezajímá.

Chápu, doba je velmi složitá a těžká. Celosvětová pandemie koronaviru COVID-19 ochromila celý svět, ale tahle rodina pana Růžičky z Jiříkova v téhle tak těžké době nemá ani kde bydlet. Otec rodiny přebývá v kůlně na nářadí, která neshořela jenom proto, že naštěstí stála dál od hořícího domu a další členové rodiny jsou kdesi v náhradním ubytování.

Vážený pane Čulíku,

chtěli bychom Vás tímto požádat právě na doporučení jedné z milých stálých čtenářek Britských listů, zda by bylo jen trochu možné zveřejnit číslo tohoto bankovního konta.
Kéž by se podařilo najít způsob, jak číslo účtu zveřejnit, a tak možná finančně pomoci nešťastné rodině, čímž by se jí otevřela cesta k návratu domů. Moc bychom si to přáli.
                                                     
číslo účtu je    233708392 / 0600

Snad jeho uveřejnění pomůže nasbírat finanční prostředky aspoň na opravu střechy a nebo na nejnutnější opravy domu.

Mnohokrát Vám děkujeme.

S pozdravem přátelé a kamarádi rodiny Růžičkových z Jiříkova u Rumburka.

PS.  Přiložená fotografie je z webových stránek požárního sboru, který požár 29. 11. 2019 hasil, to je ZHS Rumburk.

0
Vytisknout
8157

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2020