Šílenství: Základní stav nastavení mozku Fialovy vlády

19. 12. 2021

čas čtení 2 minuty



OVM 12:32 - Rakušan plamenně hájí zrušení nouzového stavu, mluví ještě ve 12:38, přerušily ho jen dvě jednovětné doplňující otázky Václava Moravce. Semlel v tom projevu všechno, co už ke zrušení nouzového stavu tato vláda prohlásila. To není jen Válkova demence, ale základní nastavení kolektivního mozku téhle vlády.

Zdravotníci se mají na co těšit, posledně, když vládla pravice, houfně prchali do Německa i Británie, upozorňuje Radek Mokrý.

  ·
Nový ministr vnitra v OVM v neděli vysvětloval, jak je pro policisty těžké dávat pokuty kvůli opatřením proti covidu pokuty sousedům a známým. Na otázku, jak vláda přitvrdí, odpovídá, že ty pokuty by měly být dávány jen tomu, kdo trvale porušuje otevírací dobu restaurací apod. Moderátor se pak hezky ptá na to, proč vláda nechává Silvestr jet normálně, ale chce zavírat Štědrý den. Na to Rakušan reaguje tím, že Štědrý den je jen věcí nějakého zkoušení možností nouzového stavu ze strany ministra zdravotnictví. Rakušan tvrdí, že nouzový stav nepotřebujeme, protože čísla klesají... navíc tvrdí, že policisté by stejně nezvládli kontrolovat Silvestrem. Rakušan na otázku, zda nebude pak pozdě, až nákaza poroste, svaluje odpovědnost na hygieny a vidí řešení v očkování. 
Je zajímavé, že během diskuse nikdo nepřipomene panu ministrovi, co se děje v západní Evropě.

V tom kontextu je dost zvláštní, když Rakušan rezolutně líčí, jak bude reformovat boj s covidem, např. zanikne Vládní rada pro zdravotní rizika, píše Boris Cvek.

3
Vytisknout
8974

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2021