Suella Braverman říká nesmysly

27. 9. 2023

čas čtení 1 minuta


Suella Bravermanová říká absolutní nesmysly. Nikdo nemůže žádat o azyl ve Spojeném království na základě pouhé diskriminace. Musí existovat odůvodněný strach z pronásledování, podložený důkazy, a diskriminace je samozřejmě často jen jedním z aspektů širšího pronásledování, takže u mnoha a mnoha uprchlíků, kterým jsem v průběhu let pomohla, byli všichni schopni prokázat jasné důkazy z vězeňských záznamů, z lékařských záznamů, že byli vystaveni vážnému pronásledování. 

Takže si myslím, že musíme opravdu jasně říci, že získat azyl ve Spojeném království  kvůli pouhé diskriminaci není snadné. Ve skutečnosti je to nemožné. Ale velmi si myslím, jak mnozí komentátoři naznačili, že tohle je součást kulturní války konzervativní vlády před příštími volbami, kerá  využívá a zneužívá zranitelné lidi, kteří uprchli před pronásledováním, jako politický nástroj k získání  xenofobních hlasů, a to je dost zavrženíhodné. 


Také si myslím, že Suella Bravermanová se pravděpodobně staví do pozice příštího lídra toryů a myslí si, že tvrdý postoj k imigraci, azylu jí zajistí hlasy řadových toryů.

 

0
Vytisknout
2768

Diskuse

Obsah vydání | 29. 9. 2023