Na Letné by se mělo demonstrovat za obnovu levice

23. 6. 2019 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Demonstranti na Letné by měli demonstrovat především proti neschopné opozici, aby konečně uchopila probibabišovský elektorát a vyhrála s ním volby. Měli by mít na paměti do očí bijící rozdíl mezi výsledkem českých a slovenských prezidentských voleb. Na Slovensku pan Mistrík odstoupil před prvním kolem ve prospěch paní Čaputové a její preference vzrostly po tomto kroku z nějakých 10% na téměř 50%. Taky jsme dávno nemuseli mít Zemana. A zejména by měli demonstrovat za to, aby někdo zleva vzal Babišovi jeho současné voliče. Vlastně pokud by se měli řídit účinným prostředkem na politické zničení Babiše, a zřejmě jediným účinným, pak by měli demonstrovat za obnovu české levice.

Ještě k tomu Zemanovi: představte si, že by za současné situace byl prezidentem Drahoš a ne Zeman. Pád vlády by znamenal přesun rozhodující pravomoci do rukou Drahoše, naopak dnes nám kvůli Zemanovi hrozí Rusnokova vláda II, která bude v každém smyslu horší než vláda současná (nota bene její šéf bude asi Babiš, ale tentokrát už jako naprostý otrok Zemana).

To nejlepší, čeho mohou demonstranti dosáhnout, jsou předčasné volby... a ty vyhraje Babiš. A pokud by v nich pod 5% propadly strany jako TOP09, KDU a STAN a ČSSD a KSČM, tak Babiš s pomocí DHondtovy metody může mít po nových volbách více než 100 mandátů ve Sněmovně a jednobarevnou většinovou vládu.

0
Vytisknout
9524

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2019