Týden (měsíc, rok) v České republice, aneb jak z vás média dělají blbce

21. 6. 2019 / Jiří Hlavenka

čas čtení 3 minuty

 

Středa: dva občané ČR se dopustili znásilnění* (v médiích nic)
Čtvrtek: dva občané ČR se dopustili znásilnění (v médiích nic)
Pátek: dva občané ČR se dopustili znásilnění (v médiích nic)
Sobota: dva občané ČR se dopustili znásilnění (v médiích nic)
Neděle: dva občané ČR se dopustili znásilnění (v médiích nic)
Pondělí: dva občané ČR se dopustili znásilnění (v médiích nic)
Úterý: 1 cizinec se v ČR se dopustil znásilnění (zásadní zpráva dne, otvírák předních novin)

My vlastně fake news ani nepotřebujeme, dokážeme si vypatlat mozky i přes true stories.

(* = průměrný počet prokázaných znásilnění v zemi denně, skutečné počty samozřejmě kolísají)

Česká média lhala, že zmíněný muž byl v Německu odsouzen za "násilné činy". Byl odsouzen za neplacení pokut za jízdu veřejnou dopravou načerno a za nadávky sociální pracovnici. Normální frustrace uprchlíka, který skončil v nepřátelském státě.

Pozn. JČ:  V civilizovaných médiích se neuvádí enticita pachatele, protože to vytváří u blbů falešný dojem, že trestný čin spáchala celá komunita. Když někoho zavraždí, podle titulku, Čech, idioti usoudí, že všichni Češi jsou vrazi.

Jan Moláček na Facebooku argumentuje, že ČSSD znovu selhala, protože její ministři vnitra a zahraničí nepodnikli proti znásilnění cizincem razantní kroky. Že prý jejich nečinnost "posílí Okamuru".    Obávám se, že měli udělat přesný opak. Měli vystoupit, upozornit, že znásilnění ženy je vážný trestný čin v každém případě, ale že v ČR dochází k více než 600 znásilnění ročně, ke dvěma každý den a že žádná hrozba od imigrantů nehrozí. Začít prohlubovat rasismus a populismus jen ve snaze zvýšit si volební podporu je cesta do pekla.


Z více než dvou tisíc pachatelů za období posledních deseti let bylo 86,1 % (1921) příslušníků České republiky, 4,1 % občanů Slovenska (91), 4,5 % státních příslušníků ostatních zemí Evropské Unie (101, 28 zemí EU) a 5,3 % občanů ostatních zemí. Z těchto ostatních zemí byla nejčastěji zastoupena Ukrajina (56), Moldavsko (12), Mongolsko (8) a Vietnam (5). Všechny ostatní země byly zastoupeny maximálně třemi pachateli znásilnění za období 10 let.

Co nám toto říká? Inu, relativně jednoduchou věc: Pokud se někdo dopustí znásilnění a je za něj v České republice odsouzen, tak to je ve velké většině případů občan České republiky a v naprosté většině případů pak občan země Evropské unie. Pokud se nejednalo o občana země Evropské unie, pak ve většině případů za tyto trestné činy nebyli odsouzeni pachatelé z muslimských zemí: Pokud byli, pak maximálně jeden příslušník dané země méně často než jednou za tři roky. Medializovaný případ je tedy výraznou raritou (pokud bude pachatel shledán vinný). ZDE



0
Vytisknout
13439

Diskuse

Obsah vydání | 27. 6. 2019