Spektakulární nesmysl v Českém Krumlově

20. 4. 2018

čas čtení 2 minuty
Nedávno jsem byl v Českém Krumlově a náhodou objevil tento spektakulární nesmysl, píše Jiří Podhorecký:


http://www.unes-co.cz/

více je představeno i tady. 
http://www.katerinaseda.cz/

S projektem nemám nic společného.  Řešení, které by Krumlovu pomohlo je zcela v jiných krocích, tohle je strašné.

Problémy s vykořeněním se v Českém Krumlově vlečou dlouhodobě.  Přestože se zdá být ČK zlatým dolem, tak jen pro někoho.  Obyčejní lidé na Krumlovsku bydlí na sídlišti Plešivec v panelácích, žijí za nesmyslně nízkých příjmů a jezdí pracovat do ČB. Majitelé drahých penzionů, obchodů s bižuterií a restaurací jsou podle nich většinou "Pražáci" kteří nemovitosti postupně vykoupili. Neověřoval jsem.

Můj návrh:

Kromě městských slavností, které jsou důležitými lákadly turistického ruchu, by bylo fajn umožnit každý týden na náměstí, nebo náplavce běžné potravinové trhy z regionálních zdrojů. Zelenina. Pečivo.

Ne jako nóbl trhovecké budky na náměstí pro prodej suvenýrů.  Na ty je totiž mezi prodejci tlačenice a jsou drahé.

V centru Krumlova je jedno pekařství, o jiných nevím. Pekařský stánek na trhu by byl super.  (a to nedaleko Krumlova je pekárna Srnín http://www.pekarnasrnin.cz)

U řeky třeba prodej ryb, klidně z Třeboňska.

Krumlov taky podporuje řemeslné dílny v rámci projektu http://www.klasteryck.cz,  Řemeslníci mají krámky v jedné malé zastrčené uličce, dělají i workshopy. Tohle by klidně mohlo být na více místech. Alespoň by turistě nemuseli špekulovat, jestli si mají koupit broušenou bižu Swarovski.  

Potraviny jsou teď zastoupeny v centru dvěma prodejnami COOP (družstevní vlastnictví), které si představte jako zoufale vybavené potraviny se shnilou zeleninou a chudou nabídkou jídla.

Ve všední den otevřeno do 17.30, v sobotu jen dopoledne, v neděli zavřeno. Přitom do večerních hodin celý víkend je město plné lidí.

Další potraviny jsou na periferiích.  Bylo mi z toho smutno. Obyčejný potravinový trh by to vylepšil.
A pak i to ostatní, ale to se tak nějak děje...

Městský úřad má jistě svůj odborný pohled, já jen viděl ty krumlovské kulisy.

Teď tedy budou obohaceny o peřiny z oken úřadu. 

0
Vytisknout
9105

Diskuse

Obsah vydání | 23. 4. 2018